Пак отложиха случая “Литекс”

Временната комисия към Българския футболен съюз, която бе събрана да реши казуса „Литекс”, отложи своето решение за 4 януари.

На заседанието днес се събраха членът на Апелативната комисия към УЕФА Иво Ивков, вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов, Георги Бойчев и Ясна Ставрева от съюза на професионалните футболисти, Атанас Караиванов, Стефан Капралов, Румен Константинов – адвокат от Ловеч и Дочко Дочев – представител на АФЛ. Те трябваше да решат дали ловчанлии да останат в „А” група.

Временната комисия заседава около два часа, но така и не взе решение. Като причина се изтъкна липсата на представители от Министерството на спорта и БОК. От двете институции обаче са обявили, че със сигурност ще присъстват на следващото заседание.

На свое редовно заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз взе следните решения:

– Одобрява проекта за бюджет на БФС за 2016 г., в който се очаква приходната част да възлиза на 11 311 000 лв. Близо 4 млн. лв. от тях ще се получат от тв права за мачовете на “А” националния отбор на България, а още толкова се очакват по програми за подпомагане на националните асоциации от ФИФА и УЕФА. През 2016 г. Българският футболен съюз планира за похарчи малко над 3 млн. лв. за подготовка, тренировъчен процес и участие в международни мачове за всички национални отбори. Малко над 1 млн. лв. ще се инвестират в развитие на футболната игра – детско-юношески футбол, женски футбол, Грасруутс, елитни юношески групи, футзал и плажен футбол. Малко над 1 млн. лв. ще се инвестират в семинари за обучение на съдии, развитие по Съдийската конвенция на УЕФА, лицензиране на клубове, международна дейност и добро управление – програми за развитие на “Електронно първенство” и електронизация на архива и статистиката на българските първенства в професионалния футбол. 835 000 лв. са наобходими за изплащане на наеми за помещения на Националния стадион “Васил Левски”, както и за ползване на съоръжението за мачове на националния отбор. В тази сума са включени и административните разходи за транспорт, интернет, телефони, ток, вода, отопление, данъци и такси, техническа поддръжка, сувенири, календари и т. н.

– Одобрява спортния календар за 2016 г., в който са включени 297 събития и турнири, организирани от Българския футболен съюз на територията на България.

– Приема за временни членове на БФС следните футболни клубове:

ФК “Бригада” (Димитровград), ОФК “Елхово”, ФА “Пловдив”, ФК “Златия 2015” (Вълчедръм), ФК “Локомотив София 1929”, ФК “Царско село” (София), ФК “Белица 2015” (Белица), ФК “Атлетик 2014” (Несебър), ФК “Таланти” (Пловдив), ФК “Боровец 2014” (Кърджали), ФК “Странджа Агрокорн” (Средец), ФК “Черноморец 1919” (Бургас), ФК “Марек” (Дупница), ФК “Хитрино” (Хитрино), ДФК “Юнак” (Шумен), ОФК “Аврен” (Аврен), ФК “Левски-09” (Писарево), ФК “Вихър” (Славяново), ФК “Беломорец” (Асеновград), АФК “Хасково” (Хасково), “СДРУЖЕНИЕ ФУТБОЛЕН КЛУБ ИСКЪР ГЕРМАН” (София), ФК “ВЕЛД” (Пловдив).

– Приема предложение за финансиране, съвместно с Асоциацията на българските футболисти, на отбор на футболистите без договори. Тази традиционна инициатива, която се провежда всяка година между два сезона, помага на играчите без отбор да получат предложения, след като проведат подготвителен лагер и изиграят приятелски мачове.

 

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4