Да си спомним за Любчо Славчев

Да си спомним за Любчо Славчев

На днешния ден Любчо Славчев щеше да навърши 65 години…

Легендата в българското съдийство си отиде от този свят на 24 февруари 2016 г. Той беше учител на стотици от елитните ни рефери. Уникална личност, прекрасен и верен приятел и човек с главно “Ч”. 

Любчо Славчев е роден на 12.12. 1952 г. През 1976 година се записва и завършва успешно съдийски курс към Левски – Спартак. Дебютът му като страничен арбитър в “А” група е през 1984 година в двубоя “Левски” – Етър. Славчев има над 100 мача в “А” група. Той е изтъкнат международен рефер, в евротурнирите прави своя дебют в четвъртфинал за Купата на УЕФА между ФК Копенхаген и Торинопрез март 1992 г.
Заедно с Алексей Илиев (главен съдия Любе Спасов) ръководи полуфинала в турнира КНК между Брюж (Белгия) и Вердер (Германия) – 1:0. През есента двамата отново са помощници на Спасов и в световната квалификация Русия – Исландия (1:0). Първият мач на Славчев в Шампионската лига пък идва заедно с още три наши съдийски легенди – Атанас Узунов, Иван Леков и Стефан Орманджиев като четвърти рефер, а двубоят е между Пари Сен Жермен и Спартак (Москва) на „Парк де Пренс“. След приключване на съдийската си кариера работи 12 години в Професионалната футболна лига. Дълги години беше член на Съдийската комисия към БФС и председател на СК на ЗС към БФС – София. Беше и организатор в ДФК “Лъвчетата”.

В негова памет екипът на “Витоша Нюз” предлага да бъде учредена награда на негово име, която да се връчва на перспективен български съдия. Надяваме се идеята да бъде приета от отговорните фактори в БФС и Съдийската комисия. Защото бате Любо го заслужава…

 

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4