Информационно затъмнение за спорта в Добрич

За безпрецедентно информационно затъмнение съобщават колегите от сайта CenterSport.

От няколко години нито една национална телевизия не отразява спортните събития в Добрич и областта като това прераства в пренебрежение на големите тв медии към случващото се в сферата на спорта в Столицата на Златна Добруджа. Поредното доказателство е, че на откриването на националния турнир по плуване не присъства нито една камера на национална телевизия.

Не можа да ги докара дори името на олимпийската шампионка Таня Богомилова, нито 700-те деца и техните родители, роднини, приятели… Та колко ли такива турнира има в страната през годината?!? В Добрич не можа да ги докара нито турнира по тенис с награден фонд 25 000 долара, нито големия турнир по тенис на маса, националните първенства и турнири по карате и шах, нито хандбалните мачове на евробоеца Добруджа, решаващи титлата, и още много, много спортни прояви. Единствено БНТ компенсира с излъчването на волейболните мачове през миналия сезон, а благодарение на това, че добричлии стигнаха до мача за титлата, БТВ и Нова тв отделиха по 40 секунди в ефира си. За ТВ7, Ринг тв, България ОнЕр, ТВ Европа и прочие да не говорим, отдавна спят дълбок зимен сън. Леко отбиване на номера имаше и по време на държавните първенства по лека атлетика в зала. Отдавна спортните редактори на националните телевизии пестят от хонорари за репортажи, ощетявайки сънародниците ни да научат за интересните спортни прояви в далечната провинция, цари абсолютно непознаване на спортния календар в страната. Срам!
Това обаче едва ли изненадва вече гражданите на Добрич, след като в деня на балотажа за кметските избори БНТ, Нова тв и БТВ сътвориха невиждан гаф. Добрич въобще не беше споменат в националния ефир, а до късните часове на деня водещите бълваха, че ГЕРБ губи само Плевен. Тази вечер новинарите ще изглеждат още по-смешно, защото ще отбият номера с 3 минути футбол, малко тенис от Англия и ако остане време ще подхвърлят на драгия фен пред малкия екран още нещо, но не това заради, което трябва да заведем нашите деца в спортните зали!

Източник: http://www.centersport.org/


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4