Грънчаров от ВМРО: Крайно време е държавата да помогне на Локо (Сф)!

Грънчаров от ВМРО: Крайно време е държавата да помогне на Локо (Сф)!

Стефан Грънчаров от ВМРО коментира разпалено случилото се на последното заседание на СОС и най-вече точка 24 от него. Очакваше се теренът около стадион “Септември” да бъде даден на концесия на бизнесмена Румен Чандъров. Опозицията в СОС обаче блокира нещата. При гласуването в Столичен общински съвет докладът получи 31 гласа “за” от ГЕРБ и ВМРО, 10 – “против” от “Демократична България” и Борис Бонев, а БСП гласува “въздържал се”.

“Поредна глупост, извършена от джендърите от ДБ! Държавата няма пари, няма откъде да извади средства, за да възстанови подобно спортно съоръжение. Да не говорим, че общината по никакъв начин не може сама да стопанисва стадион „Септември“. Вместо да помагаме на хората, които искат да инвестират свои пари в спорта, ние им пречим, спираме ги.

Да не говорим, че в бюджета за спорт на СОС в периода 2012-2020 година се отделят между 0.1 и 0.2 процента! Това е възмутително! Раздават се стипендии на млади спортисти – около 865 на брой. Като разделиш на 865 парите, дадени за спорт от СОС, се падат по стотина лева на месец на дете. Което е смешно, подигравка с децата. Отделно се коментираше в средите, че са раздадени еди-колко си проекта на училища. Но когато разделиш средно аритметично броя на учебните заведения на парите, всеки един проект вълзила средно на суми от порядъка на 2 до 5 000 лв. Можете да си представите какво може да направи едно училище с тези „мащабни“ и „баснословни“ суми.

Как да развива спортът? Всички съоръжения са изградени – да, с европари, но не се стопанисват, не се поддържат. Имуществото редовно се разграбва. Общината, освен да изгражда, трябва и да поддържа, защото спортът е най-важният фактор за развитието на здраво младо поколение.

От държавите в Европейския съюз българските деца са с най-високо наднормено тегло. Това е факт, всеки може да провери статистиките. Вместо да караме децата са тренират, да спортуват, да бъдат здрави, ние ги отчайваме, отказваме ги рано-рано. Даже им пречим да спортуват. Показателно е, че на състезанията от национално ниво учениците от столицата трудно влизат дори и в Топ 10 в крайните класирания. Представете си колко отчайващо е положението. Вместо да помагаме за развитието на спорта, ние пречим. Питам – докога така ще я караме?”

Грънчаров призова държавата и СО да помогнат най-сетне и на Локомотив (Сф):

“Категоричен съм, че държавата и общината е крайно време да обърнат внимание на ситуацията със стадион „Локомотив“ в район „Надежда“. Могат да помогнат за ремонт и подръжка на това прекрасно спортно съоръжение, защото тук средствата ще са много по-малко от тези, предвидени за руините в квартал „Красна поляна“. Държавата помогна на какви ли не излислени клубове и клубчета, време е да обърне внимание и на Локомотив (София).”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4