Едмонд Назарян: Тръгвам за Буенос Айрес да спечеля олимпийската титла

Едмонд Назарян: Тръгвам за Буенос Айрес да спечеля олимпийската титла

Синът на двукратния олимпийски шампион и старши треньор на националния ни отбор по борба класически стил Армен Назарян – Едмонд, бе гост в поредицата на Пресклуб „България“ – „Младите олимпийски надежди на България“. Едмонд триумфира с европейската титла на първенството за кадети в Скопие и с успеха си Назарян-младши спечели квота за България за Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Талантът ще бъде единственият ни състезател в борбата на престижния форум. През тази година синът на Армен Назарян прави изключително силен сезон- освен титлата на Стария континент, спечели бронз на световното първенство, триумфира и на Балканите в категория до 45 кг.

Пред репортерите Едмонд Назарян заяви, че тръгва с амбиция да спечели титлата на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес ( от 6 до18 октомври).

„Винаги давам всичко от себе си, за да изляза победител от тепиха. От баща си съм научил да не се отказвам и за кратко време да натрупам точки, за да приключа по-бързо срещата и да имам сили за следващата.“

„Много се радвам на неговата упоритост – допълни Армен Назарян. – Понякога нещо като не му се получава – иска още и още веднъж да опита, докато не го направи. И въпреки че имам 3 медала от Олимпиади, винаги се радвам на младите състезатели, които правят комбинация от хватки, както прави и Едмонд.“

Назарян-младши разясни, че в Буенос Айрес най-сериозния му противник ще бъде иранският борец, когото победи и на световното първенство по-рано през годината.

„Тогава си взех точките, но не му показах хватки. Ще го изненадам на олимпиадата“, бе категоричен Едмонд Назарян. Той бе един месец на лагер в Армения, където имаше сериозен избор на спаринг партньори и направи много добра подготовка. В Буенос Айрес Едмонд ще бъде придружаван от баща си, което ще му даде допълнително спокойствие и мотивация.

Генералният секретар на БФ Борба Валентин Райчев, който също е олимпийски шампион, сподели, че се надява Едмонд да се представи отлично и се радва, че ще усети духа и атмосферата на Олимпийските игри, макар и младежки.

Армен Назарян разкри и как върви подготовката на националите ни в класическия стил при мъжете за Световното първенство в Будапеща. Утре той ще поведе част от състезателите на силния турнир в Румъния, където ще бъдат изяснени и последните въпросителни около състава.

„Иво Ангелов контузи коляното си на лагера в Полша и няма да участва – разясни Назарян. – Той почти се е възстановил, но не искаме да рискуваме. Все още е на процедури. Именно на него ще разчитаме на първенството в Унгария.“

Еврошампионът от 2017 г. Тарек Абделслам също пропуска надпреварата заради травми в кръста и рамото. За съжаление все още арменецът Айк Мнацканян не е получил български паспорт. Отлично е подготвен, не спира да тренира и е в изключителна форма. Много искам да участва на световното първенство, където би могъл да е сред претендентите за медал, но за съжаление липса на документи ни спират да го пуснем да се бори“, заключи Армен Назарян.

Categories: Спорт

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4