Камата реже: Платини е от голямата мафия

Легендата на българския футбол Христо Стоичков отправи много сериозни обвинения към шефовете на УЕФА и ФИФА.  “Аз съм казал още през 1994 година, че това е най-голямата мафия, която съществува в спорта. Не може хора, които са по 20-30 години във ФИФА и УЕФА, да бъдат постоянно там. Можем да сменяме футболисти и треньори, а те седят с едни и същи костюми от 20 години. Какво промениха в световния футбол? Какво промениха за доброто на футболистите? Някога допитаха ли се до нас? Няма никакъв шанс тази мафия да бъде разбита. По какъв начин, като са хванали 7 човека, а другите 137 са там? Как ще допуснат Фиго или някой друг да стане президент на ФИФА, като Блатер има над 130 регламентирани гласове, заяви Камата.

– ФБР подгони Блатер. Казаха му: ”Няма да се кандидатираш” . Той каза: Няма да се кандидатирам. И им показа на ФБР, че Блатер е по-силен от тях. Докараха едно споразумение, след което Блатер напусна след 24 часа. Всичко е документирано. Но не е проблемът в Блатер. Проблемът са хората, които толкова години са вицепрезиденти.

Проблемът не е Световното първенство в Катар, Русия или Южна Африка. Проблемът е тези, които стоят вътре с едни костюми и вратовръзки. Ако им знеса една топка и една диня, ще вземат динята. Всички са един дол дренки. Но имам и много мои бивши колеги, които като влязат във ФИФА или УЕФА и сложат една вратовръзка, забравят, че са били футболисти. Тях ги интересува как да пътуват, къде да идат, в кое кресло да седнат и забравят проблемите на съвременния футбол.
Мишел Платини не може да промени нищо, защото той също е в тази голяма каша. Той и синът му, там където са завъртяни всичките. Излязоха хора и казаха, че световното първенство във Франция е било регламентирано. Кой беше отговорник за Световното през 1998-а? Този същият прословут футболист – Мишел Платини. Той отговаряше за световното първенство. Как сега Франция спечели домакинството за европейското през 2016 година? Кой е президент? Нали пак е той? Него го интересува само как да направи повече мачове – Шампионска лига и Лига Европа. Да има повече отбори и пари от телевизионни права. Оня ден го видях на една снимка – доста е напълнял. Това не е от работа.”

Categories: Спорт, Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4