Нов формат: Плейофи ще има след края на областното първенство

Нов формат: Плейофи ще има след края на областното първенство

Новият сезон на Изток и Запад в областта стартира на 11/12 септември, а веднага след края на пролетния дял ще се изиграят плейофи. Това съобщи за “Софийски вестник” новият председател на ОС на БФС Петко Петков.

“Първите три отбора на Изток и първите три отбора на Запад ще формират финална шестица, в която ще изиграят по един мач в пет кръга всеки срещу всеки, като домакините ще се определят след жребий.

По същия начин 4-ият, 5-ият и 6-ият отбори от двете групи ще сформират втора шестица, а последните отбори на Изток и Запад ще се срещнат помежду си в третата плейофна група, за да определят областното класиране от 1-во до 6-то място. Предвижда се също така в плейофите точките да бъдат нулирани”, допълни председателят.

Новият формат ще определи участниците в бъдещите “А” и “Б” ОГ, които, по наредба, трябва да стартират от Сезон 2022/2023 г.

Към Източната група от новото първенство се включва отборът на Средногорец (Златица), като има голяма вероятност той да играе мачовете си на стадиона в с. Мирково. Нов участник на Запад, както писа вече “Софийски вестник”, е тимът на Сините орли от Своге, проект, зад когото е бившият национал и играч на Левски Христо Йовов.

“Нямаме заявка за участие от Торнадо (Безден), които участваха в миналото първенство, но го напуснаха. Те имат и непогасени задължения към БФС”, каза още Петков.

Утре, 2 септември, ще се изтегли жребият за мачовете на Изток и Запад в залата на БФС на ул. “Цар Иван Асен II”. От 11:00 ч. традиционна конференция преди старта събира представители на отборите от Източната група, а от 12:00 ч. – на Западната.

YouSofia TV (www.youtube.com/yousofia) ще излъчи пряко двете събития.

На живо можете да ги проследите тук www.youtube.com/yousofia.

Христо ЙОРДАНОВ, “Софийски вестник”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4