Нова бомба! Астрономи откриха извънземни!

Особености на светлината, която идва от звезда, разположена между съзвездията Лебед и Лира, вероятно са свързани с присъствието на чужд разум и извънземни същества от напреднала цивилизация. Тази хипотеза изказаха астрономи след наблюдение с космическата лаборатория Kepler, съобщи The Atlantic. Звезда KIC 8462852 привлече вниманието на учените след като се оказа, че нейната светлинна енергия намалява с 80% и остава така различни периоди от време-от пет до 80 дни. Задълбочен анализ на информацията помогна на астрономите да изключат като причина изкривяване на сигнала или проблеми с телескопа.

След това те отхвърлиха и версията за пояс от астероиди и сблъсък на планети. Така остана възможността за намеса в промяната на светлината на високоразвита извънземна цивилизация.

„Извънземен разум винаги е последната хипотеза, която се разглежда, но сега нещата са такива, като че имаме намеса от извънземна цивилизация”, твърди Джейсон Райт от Университета в Пенсилвания.

Превод и редакция: БЛИЦ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4