Неизвестна сила повали цяла гора в Сибир

Край Челябинск, в Южен Урал неизвестна аномалия е повалила десетки дървета, като по неизвестна засега причина десетки дървета са изтръгнати от корените си и лежат на земята, съобщи местен жител, който качи и видео на повалената гора в интернет.В резултат от падането на дърветата се е образувала квадратна площадка с размери 10 на 15 метра. Създава се впечатлението като че ли моливи са разхвърляни навсякъде. Засегнати са всички представени в гората видове, като дърветата с по-голям диаметър са пречупени близо до основата си, а тези с по-малък са изтръгнати с корените.

Според местни хора, дърветата не са пречупени и изтръгнати от природно явление, а по-скоро от неизвестна енергия, бушувала на мястото. Учени от Москва, запознали се с явлението обаче смятат, че повалената част от гора е вследствие на силен вятър.

Според тях, през последните години, заедно с глобалното затопляне се увеличават и случаите на внезапен силен вятър, който бушува на малка площ и нанася сериозни щети на намиращите се в района на въздействието предмети. Имало е случаи дори на събаряне на сгради от такъв вятър.

За подобни явления се съобщава и от САЩ. Последният случай е с циркова шатра, изтръгната от основата си и хвърлена върху главите на зрителите по време на представление в град Ланкастър. В резултат има трима загинали и десетки ранени хора.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4