Животът на Земята се зародил от комети

Животът на Земята може да се е появил благодарение на падането на комети на дъното на първичния океан, донесли със себе си голямо количество органична материя и загрели водата до температура, нужна за осъществяването на реакции, се казва в статия в списание Geochimica et Cosmochimica Acta, цитирана от РИА Новости.

„Предишните опити да се пресъздаде самозараждането са били фокусирани върху синтеза на аминокиселини и други градивни елементи на живота в границите на хидротермални източници. Тях ги има в големи количества на дъното на днешните океани на Земята, в околностите на средно-океанските хребети, но тектоничните процеси не са започнали на Земята веднага. Ние показахме, че подобни източници на топлина и минерали може да са възникнали в резултат на падането на комети”, казва Едел О’Съливан от колежа “Тринити” в Дъблин (Ейре).

Източник: Фокус


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4