Краси Мечев след оправдаването: Справедливостта възтържествува!

Красимир Мечев и Анатоли Тонов бяха оправдани по обвиненията за „черно тото”. През пролетта срещу тях беше повдигнато обвинение за участие в престъпна група за манипулиране на мачове. От БФС се позоваха на чл. 46 от Дисциплинарния правилник и спряха треньорските им права заради: „неспортно противоправно влияние на развитието на резултата или на крайния резултат на футболна среща“. Преди време двамата треньори бяха оправдани на първа инстанция, а в петък получиха и окончателното решение на съда – „невинен”.

Тонов и Мечев внесоха в БФС молба за възстановяване на треньорските му права и днес от централата обявиха: „Предвид сезиране от Треньорския комитет при БФС и съдебно решение на Специализиран наказателен съд, Дисциплинарната Комисия на БФС възстановява треньорските права на Анатоли Тонов и Красимир Мечев“.

Потърсихме за коментар бившият треньор в Славия, Любимец и Спартак (Пл).

„Оправдаха ме и никой не отрази това, но когато ми съчиниха обвинение всички медии гърмяха няколко години какво ли не по мен.

Та сега питам: Кой ще ми върне омерзеното име и доверието на хората? Кой ще ми върне работата, която върших с огромно желание? Кой ще ми възстанови нервите, моралните и материалите щети от това 5-годишно изгнание? Имам да питам и още куп неща, но за тях по късно… А на ония, които ми спряха треньорските права, обмислям дали да не им ги подаря…, заяви Мечев пред „Витоша Нюз“.
-Аз съм се доказал многократно в професията. Създал съм, обучил съм 10-12 футболисти, които играят успешно в Първа и Втора лига, както и в чужбина. Едно само ме радва – че справедливостта възтуржествува!“


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4