Излезе “Футболни отломки от стари времена”

В четвъртък, 10 септември, от 15:00 часа в шатра номер 13 на издателство „Тип-Топ прес“ в „Алеята на книгата“ на булевард „Витоша“(южно от улица „Алабин“) спортният журналист Силвестър Милчев ще представи своята единадесета книга „Футболни отломки от стари времена“.

Авторът проследява подробно историята на някогашния турнир за купата „Улпия Сердика“, обогатявал футболния живот на София от 1926 до 1942 година. Той проследява подробно и участието на отбори от Македония и Беломорието във футболния живот на България по време на Втората Световна война. Отделни глави от книгата са посветени на единствения футболист, играл без български паспорт в националния ни отбор през 1934 година – вратарят Карел Буркерт от някогашна Чехословакия; на австриеца Франц Кьолер – първия вратар треньор на “лъвовете” и рекордьор на Славия по броя на спечелените шампионски титли; на Фридрих Клюд – първия чужденец обличал фланелката с герба на България, на Арико Леви – единственият евреин – шампион и национал на България; на легендарния капитан на софийския ЖСК (впоследствие Локомотив) Стою Недялков-Доктор Кох; на първия треньор на националния ни юношески отбор Тодор Конов-Бакиш; на Владо Танчев – единствения българин национал на Австралия и т.н.

Книгата има 190 страници, оцветени със 130 снимки (част от тях непубликувани досега), както и редица важни архивни документи. Изданието е отпечатано от издателска къща „Тип-Топ прес“ с управител Владислав Симеонов.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4