Намериха изгубени разкази на Тери Пратчет

Намериха изгубени разкази на Тери Пратчет

Сборник с разкази от Тери Пратчет, написани първоначално под псевдоним, ще бъде публикуван тази година, съобщи в. “Гардиън”.

Разказите в “A Stroke of the Pen: The Lost Stories” (“С едно движение на перото: Изгубените разкази”) са написани от Пратчет през 70-те и 80-те години на миналия век за регионален вестник, предимно под псевдонима Патрик Кърнс. Досега не са свързвани с него.

Тери Пратчет почина през 2015 г. на 66 години. Осем години преди това той получи диагноза болест на Алцхаймер. Сборникът е купен от дългогодишния издател на Тери Пратчет “Трансуърлд” за шестцифрена сума. Той ще излезе в продажба на 5 октомври. Разказите са преоткрити благодарение на група фенове на писателя.

Един от по-дългите разкази в сборника – “Търсенето на ключовете”, стои в рамка на стената на почитателя му Крис Лоурънс повече от 40 години. Когато той уведомява наследниците на Пратчет за съществуването му, останалите разкази са открити от феновете Пат и Ян Харкин, които преглеждат стари вестници от десетилетия, за да намерят изгубените съкровища.