Въстаник (Войнеговци) спечели турнира в Подгумер

Въстаник (Войнеговци) спечели турнира в Подгумер

Въстаник 26 (Войнеговци) е първенецът в 48-то издание на турнира „Иван Тодоров” в с. Подгумер.

Момчетата на треньора Руслан Нацев спечелиха финала срещу Обеля сити с 2:0 в мач с много динамика и единоборства. Двата отбора се вкопчиха в сериозна битка за всяка педя терен още с първия съдийски сигнал на рефера Георги Спасов. Именно в средната линия бе сблъсъкът на халфовете, които разпределяха играта към атакуващите играчи. Впечатли с изявите си драгоманеца Николай Зарков, в ролята на модерен халф-бек. По двете крила Въстаник заложи на Александър Макрис и Роберто Соколов, а Обеля Сити контраатакуваше опасно с Марио Райчев и Лазар Ковачки.

Още в 11-Ата минута Макрис получи отлична топка в наказателното поле и със страхотен шут от воле я прати в мрежата зад Кристиян Павлов. Малко след това Роберто Соколов падна в наказателното поле, но реферът Спасов отчете, че играта е „рамо в рамо” и не посочи бялата точка. До края на полувремето капитанът на Обеля Сити Андрей Виденов уцели гредата от фаул, отсъден на границата на наказателното поле за спъване на Лазар Ковачки. Битката продължи и през втората част, като треньорът на символичните домакини Юли Петков набързо направи 5 смени, за да върне отбора си в мача. Дори в предни линия се включи централния защитник Теодор Цветанов, но и това не помогна за промяна в резултата. Въстаник дружно се бранеше и опасно контраатакуваше чрез Макрис и Соколов, а отзад, пред сигурния Любослав Любомиров, безгрешни бяха Йордан Пешев и Пресиян Първанов – Бекъма, които отчаяха нападателите на Обеля Сити.

В средната линия Мартин Несторов окуражаваше съотборниците си да не приемат играта и да тръгнат напред, и призивът му даде резултата. Така в 83-та мин. Роберто Соколов напредна в наказателното поле и беше спънат, сам се нагърби с изпълнението на дузпата за крайното Обеля Сити – Въстаник (Войнеговци) 0:2. След мача се проведе церемония по награждаване, подробности за която можете да прочетете в печатното издание на „Софийски вестник”, в четвъртък 23.02.2023 г.

В мач за третото място Спартак (Подгумер) прегази Мрамор със 7:1.

ОБЕЛЯ СИТИ: Кристиян Павлов, Виторио Вутов, Теодор Цветанов, Даниел Алексиев, Алекс Любенов, Николай Данаилов (к), Никола Люцканов, Марио Райчев, Денис Стефанов, Лазар Ковачки, Андрей Виденов

(Денис Георгиев, Николай Петков, Юлиян Тутурилов, Симо Камберов, Румен Иванов, Николай Гигов, Бисер Панталеев)
Треньор Юлиян Петков

ВЪСТАНИК (Войнеговци): Любослав Любомиров, Николай Зарков, Йордан Пешев, Михаел Ганев, Антоан Велков (к), Денислав Младенов, Александър Макрис, Мартин Несторов, Роберто Сакалов, Пресиян Първанов, Димитър Кръстев
(Виктор Петров, Росен Славов, Любослав Георгиев, Венцислав Марков)
Треньор Руслан Нацев

Гл. съдия Георги Спасов, пом. Виктор Андрианов и Иван Радославов

Христо ЙОРДАНОВ

Галерии от снимки в #СофийскиВестникЖивотът