България се класира за четвъртфиналите на Световната купа по футбол SATUC

България се класира за четвъртфиналите на Световната купа по футбол SATUC

България се класира за четвъртфиналите на Световната купа по футбол за деца в неравностойно положение – SATUC. Националите ни победиха отбора на Ирак с 4:0, а след това надиграха и този на Либерия с 2:0. С двата си успеха българският тим, ръководен от селекционера Методи Здравков, завърши първи в своята група, а в понеделник, от 16:00 часа, ще срещне отбора на Босна и Херцеговина.

Първото полувреме на мача между България и Ирак завърши с 0:0. В почивката националите ни получиха ценни съвети и напътствия от селекционера Здравков и се върнаха на терена, видимо по-уверени. Резултатите не закъсняха и още в началото на второто полувреме Светослав Димитров отбеляза първо попадение във вратата на Ирак. Вторият гол беше дело на Георги Илиев, който вкара и финалния четвърти. За третото попадение във вратата на противниковия тим се разписа Алекси Кирилов.

Отборен дух и уверена игра националите ни показаха и във втория мач, който беше срещу тима на Либерия. Младежите демонстрираха майсторство на терена и заслужено бяха аплодирани от публиката през цялото време. Особено активни феновете бяха в напрегнатия момент, в който националът Иво Миланов се подготвяше за изпълнение на дузпа. Той справи блестящо, отбелязвайки първия гол в мача в полза на България. Второто попадение падна след забележително изпълнение на Трайчо Методиев, който с левия крак от въздуха вкара топката в горния десен ъгъл на вратата на отбора на Либерия.

Световна купа по футбол за деца в неравностойно положение – SATUC, се организира съвместно от едноименната фондация на принцесата на Катар Шейкха Ал Тани и от Български футболен съюз. В престижния форум със социална цел се включиха 12 отбора.

Световното първенство по футбол SATUC, беше открито с тържествена церемония в неделя, преди старта на футболните срещи, на Национална футболна база „Бояна“. Началото на форума беше дадено с впечатляващо изпълнение на Нина Николина и Магическите гласове на България, последвано от вдъхновяващи речи на принцесата на Катар Шейкха Ал Тани и президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, които приветстваха участниците в първенството, както и посланиците на събитието.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4