Три нови отбора в ОФГ София – област от есента

Три нови отбора в ОФГ София – област от есента

По нова, малко по-различна формула ще се проведе първенството през Сезон 2022/2023 в АОГ София област, съобщиха от ЗС на БФС.

“Предложението, около което почти всички отбори досега се обединиха, е свързано с малка промяна в заключителната програма на първенството”, уточни Емил Равначки, ръководител направление “Областни първенства” към ЗС на БФС.

В Първата фаза на първенството отборите отново ще бъдат разделени в две групи – Изток и Запад, както досега и ще изиграят два полусезона – “Есен” и “Пролет”. След края на Сезон 2022/2023, ще се оформи класиране

във всяка една от групите, като отборите от 1-во до 3-то място ще получат крайното си подреждане според резултатите от мачовете помежду си. Тези резултати и точки ще важат за Втората фаза от първенството, когато всеки от трите първи отбора от група Изток ще играе срещу всеки от трите първи отбора от група Запад по два мача при разменено гостуване (или по 6 мача за всеки от отборите). След изиграването на тези двубои и с добавените резултати и актив, получени от първата фаза в мачовете на челниците, ще се оформи крайното класиране на отборите от 1-во до 6-то място.

Отборите след 4-то място, както досега, ще се изправят в два директни двубоя при разменено гостуване за определяне на 7-8-мо, 9-10-то, 11-12-то и т.н. място в крайното класиране на АОГ София област. “Тук ще оставим отборите да решат сами дали да изиграят по един или по два мача”, допълни Емил Равначки.

Той изрази безпокойствието си, че броени часове преди “затварянето” на заявките за участие, по-малко от половината клубове са декларирали включването си в новото първенство. “Тук ще бъдем безкомпромисни, защото наредбата ясно регламентира това”, сподели той.

Новите отбори, които са изразили желание да започнат наесен, са Искър (Самоков) и Пирдоп. Добро намерение имат от Ботев (Ихтиман) да направят втори от-

бор, но засега нямало нищо “черно на бяло”. “Не знам колко ще са участващите отбори, за да мога да кажа от сега кога ще стартира първенството. Ако са 10, както са далите заявките досега, до декември ще изкараме и двата сезона”, каза още Равначки.

Източник: “Софийски вестник”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4