Левски – Раковски ще играе в Трета лига, искат в по-силната група

Левски – Раковски ще играе в Трета лига, искат в по-силната група

Левски-Раковски може реално да се счита за нов член на Югозападната Трета лига, научи “Витоша нюз”.

За разлика от минали сезони, през това лято няма да се провеждат баражи за влизане в третия ни футболен ешелон.
Причина за това е както липсата на клубове, отговарящи напълно на лицензионните условия, така и намерението на БФС да увеличи състава на групата.

През тази седмица ще се проведе заседание на изпълнителния комитет на БФС, който ще вземе важи решения относно новия формат на Югозападната Трета лига.
Очаква се някогашната „В“ група да бъде разделена на две групи от по 12 отбора. В едната ще се подвизават дублиращите тимове на професионалните клубове. В другата пък ще бъдат останалите.

Вчера Левски-Раковски стана столичен първенец, след като победи на финала Сокол (Негован) с 4:1 след изпълнение на дузпи.

Това е втори пореден трофей за момчетата на Ради Георгиев и Станислав Ангелов. Миналата година обаче те бяха спрени по пътя към Трета лига от Пирин II (Благоевград).

Именно Ангелов, след края на мача и награждаването в НСА, съобщи на “синьо-белите” футболисти, че този мач им е осигурил и място в Югозападна трета лига през Сезон 2022/2023 г., което предизвика неописуема радост.

“Не зная дали е сигурно влизането ни в Трета лига. Ние си празнуваме, пък ще видим. Очакваме решението на Изпълкома. Доколкото съм наясно, трябва да отговаряш на определени изисквания. Може би ние сме един от малкото клубове от това ниво, който отговаря на всички точки. Каквото ни кажат отгоре, това ще правим. За мен, като футболен човек, е важно дублиращите отбори да играят с големите, за да израстват тези талантливи момчета в мъжкия футбол. Желанието ми е да премерим сили с Левски, двете ЦСКА, Славия и т.н. Така ще развиваме и нашите деца.

Друга тема, която е изключително важна и е хубаво да се засегне, е идеята Трета лига да стане полупрофесионална. Така после направо ще подписваме професионални договори. Така ще можем да развиваме собствени кадри, да ги препоръчваме и продаваме. Изобщо ще правим това, за което реално работим – да създаваме футбол. Това е нашата концепция и идея”, заяви Ангелов пред “Витоша нюз”.

Левски-Раковски се надява да играе домакинските си мачове на собствения стадион. „Светлосините“ обаче имат е резервен вариант. Ръководството планира ремонти и подобрения през летните месеци, но смята, че ще се справи с всичко преди началото на новия сезон.

Пелето поздрави и съперника във финала за определяне на столичен първенец. „Поздравления за момчетата от Негован. Повечето ги познавам. 6-7 от тях са минали пред Раковски. В продължение на 4-5 години са били при нас. Обичаме ги, уважаваме ги. Получи се хубав, приятен мач. Двата тима показаха взаимно уважение – без излишни грубости и простотии, обичайните случки за окръжната група. Много съм доволен. Прекрасни условия, добра организация.

Ето как отговори бившият национал на въпрос защо не е влязъл в игра:
„Е, на мен ми стига толкова! Наиграл съм се (смее се). Дали ще играя в Трета лига? Съмнявам се, да ви кажа честно. Вече съм стар човек, болят ме ставите…Изморен съм. Трябва да дадем път на младите. Ще гледам да им помагам във всичко. Най-вече със знания и опит.“

Новакът в Трета лига няма да търси нов старши треньор за предстоящите изпитания от есента. „Общо взето ще си останем същите като екип. Няма да търсим външни хора“, подчерта директорът на Левски-Раковски.

Милен ДИМИТРОВ
Снимка: Христо ЙОРДАНОВ, “Софийски вестник”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4