Левскари възродиха футбола в Мрамор

Бивши кадри на столичния Левски възродиха футбола в софийското село Мрамор. Това са Александър Валентинов и Анатоли Младенов.

Първият е на 44 години и беше част от “синята” ДЮШ. Сашо е вкарвал голове за Рилски спортист (Самоков), Локо (Сф), Академик (Сф), Черно море (Вн), Нефтохимик, Славия, Ботев (Вр), Миньор (Пк), австрийския Санкт Пьолтен, гръцките Атромитос, Посейдон (Неа Пори), ПАЕ (Родос) и Агиос Димитриос. От есента Валентинов ще бъде играещ треньор на новака.

В основата на възраждането е и Анатоли Младенов, който също е възпитаник на Левски, има опит и в професионалния футбол – Рилски спортист, Металург (Пк) и др.

Двамата са получили подкрепата на местни бизнесмени, които ще помагат с издръжката на клуба. Село Мрамор за последно имаше футболен тим през 1998 г. Оттогава всичко беше в застой.

Вече започна и ударна селекция. Привлечени бяха опитните Стефан Костадинов и Димитър Стефанов – Бомбата. Първият беше считан за голяма надежда на Славия. Беше от поколението, което тръгна от школата на “белите” с Благой Георгиев. Костадинов обаче така и не успя да се реализира напълно в профифутбола.  Игра в Родопа (Смолян), Рилски спортист и Академик (Сф). За последно беше в Надежда (Доброславци).

Неговият набор Митко (1981 г.) има богат опит в елита. Бомбата е бивш футболист на Локомотив (Сф), Славия, Рилски спортист, Велбъжд (Кюстендил), Спартак (Вн), Левски (Елин Пелин) и др.
За сигурни нови попълнения могат да се считат още нападателят Иван Алексиев (Житен) и вратар от Балкан (Ботевград).

Тече усилен ремонт и на клубната база. Теренът е окосен и валиран, прокарана е сонда за вода, реновират се и съблекалните. По всичко личи, че тимът на Мрамор ще е напълно готов за старта на новия сезон в АОГ. Така софийското село ще гледа футбол за първи път от близо 20 години.
Новото първенство първенство в столичните окръжни групи започва на 10 септември./
Милен ДИМИТРОВ

Mramor 1Mramor 2Mramor 3

*АКО ИСКАТЕ И МАЧОВЕТЕ НА ВАШИЯ ОТБОР ДА БЪДАТ ОТРАЗЕНИ ОТ НАЙ-ПРОСПЕРИРАЩАТА НОВА МЕДИЯ В СОФИЯ СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС! ЗА КОНТАКТИ: 0889 99 80 82


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4