Вековен Вихър (Требич) посрещна юбилей с веселие и победа срещу шампиони (СНИМКИ и ВИДЕО)

Вековен Вихър (Требич) посрещна юбилей с веселие и победа срещу шампиони (СНИМКИ и ВИДЕО)

Вихър (Требич) на 100 години! Юбилей, достоен за уважение! Четвъртодивизионният клуб отпразнува забележителното събитие с приятелски мач срещу Витоша (Бистрица), който само преди три дни спечели за шести път шампионската титлата при ветераните.

Този път Тигрите бяха подсилени и от попълнения от Локомотив (Сф) в лицето на Калоян Караджинов, Юли Петков и Крум Тодоров. Това обаче ни попречи на Вихър да грабне победата с 4:3 пред над 200 от най-верните си фенове.

Повече от 1000 кебапчета и кюфтета, както и още толкова кенчета леденостудена бира допринесоха за доброто настроение на празника.

Основният виновник за тържественото отбелязване на юбилея беше кметът на район “Надежда” инж. Димитър Димов.

Общинският съветник от ВМРО Владимир Митов поднесе почетен плакет на домакините.

Заедно с председателя на УС на Вихър  Петър Вельов инж. Димов поднесе венец пред паметника на основателите на клуба.

“Поздравявам Инициативния комитет и Управителния съвет на Вихър за чудесната организация на юбилея. В днешно време развитието и подкрепата на един аматьорски футболен клуб изисква много общи усилия. Специална благодарност изказвам към председателя на Столичен общински съвет и председател на “София – европейска столица на спорта” Георги Георгиев и Татяна Георгиева, председател на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта в СОС за оказаната финансова и организационна подкрепа на събитието“ – каза инж. Димов.

От своя страна БФС награди с плакети, сребърни и златни значки деятелите от Требич.

Сред официалните гости бяха легендата Радослав Здравков, който е най-известният футболист, произлязъл от кв. Требич, както и председателят на Зоналния съвет на БФС – София Петко Петков, секретарят Николай Младенов, Пандо Кобуров и др.

В програмата за празника беше включен демонстративен мач между деца от Нови Искър и Локо (Сф).

Децата от танцова формация при НЧ “Просвета” 1919, с ръководител Цветанка Арсова изпълниха фолклорна китка. Танцьорите от Клуб за народни хорА и танци МоЙто либе докоснаха публиката с красотата на българския фолклор.
Най-малката танцьорка Ирина, облечена в шопска носия , се превърна в талисман на празника.
Водещата Анета Вълканова поведе хорото с екип на Вихър и с високо вдигнато знаме на клуба.  Дори играчите не устояха на фолклорните ритми и празничната емоция, и се хванаха на хорото.
За всички деца имаше изненада – вкусна торта с надслов “100 години Вихър “.
Народната певица Светла Дукатева развълнува гостите с избрани песни от шопския край и свои авторски изпълнения.

Снимки: Христо ЙОРДАНОВ, “Софийски вестник”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4