Ради Георгиев от Левски-Раковски: Първенците на АОГ – София можеше да се излъчат и след баражи

Ради Георгиев от Левски-Раковски: Първенците на АОГ – София можеше да се излъчат и след баражи

vitoshanews.com започва серия от интервюта с представители на футболните клубове, състезаващи се в столичната Четвърта лига. Правим това във връзка с последните решения на БФС, касаещи аматьорския футбол. В анкетата взеха участие почти всички ФК от АОГ.

Днес наш събъседник е Ради Георгиев, старши треньор на Левски – Раковски, участник в Четвърта лига  на столицата – Юг.
– Как ще коментирате решението на Изпълнителния комитет на БФС за прекратяване на първенството в Четвърта лига? Според него за крайно се приема класирането към момента на въвеждането на извънредно положение освен в областните първенства, в които при тези условия не може да бъде определен първенец, а ще бъде насрочен бараж.
– Надявам се, че решението за прекратяване на първенството в Четвърта лига е добре обмислено и има своите логични аргументи-здравето на хората, навременното започване на следващото първенство и др. Първенците на АОГ – Юг и АОГ – Север можеше да се излъчат и след баражи между първите и вторите отбориq с оглед точковата разлика, но след такава дълга почивка едва ли и те реално ще определят най-добрия отбор.


– Според вас кой беше най-удачният вариант за приключване на сезона?
– След приключване на извънредното положение, след като се разреши тренировъчен и състезателен процес, може да се помисли за провеждане на турнири, които да запълнят спортния календар.
– Справедливо ли беше решението за Трета лига? В първенствата от Трета лига за крайно класиране се приемат класиранията към момента на въвеждане на извънредно положение на територията на страната. Изключение се прави за Югозападна Трета лига, където предстои да бъде насрочен бараж между ФК Миньор (Перник) и ФК Септември (Симитли) за определяне на победител в групата. Така автоматично с промоция за нагоре се сдобиват Добруджа, Янтра (Габрово) и Созопол.
– Лично мое мнение е,че дори да се доиграе полусезона отборите на Добруджа, Янтра и Созопол пак ще завършат на първите места в групите си. За да бъде справедливо, баражът между Миньор и Септември трябва да е в един мач в гр. Симитли.
– Какви са очакванията ви от новия сезон през есента?
За новия сезон очаквам да има достатъчно време за подготовка, полусезона да започне както всяка година и след края му Левски – Раковски да води в класирането.

 

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4