Чудо невиждано: Делегат отмени гол в АОГ! Може да се стигне до преиграване на мача

Чудо невиждано: Делегат отмени гол в АОГ! Може да се стигне до преиграване на мача

На странна случка са станали свидетели малобройните зрители, присъствали на мача от 3-ия кръг на столичната АОГ – Юг между отборите на Левски – Раковски и Железница.
Дежурният делегат на срещата…отмени гол на гостите в последната минута!

“В заключителните минути на мача при резултат 3:2 главният съдия отсъжда наказателен удар в полза на ФК Железница. След това решение последва масов бурен протест от играчите на домакинския отбор, съпътсвани с обиди и псувни по адрес на рефера, довели до няколко минутно прекъсване на мача и отстраняване от игра с директен червен картон на футболиста на Левски-Раковски  Едуард Георгиев. След подновяването на играта ударът от бялата точка е точен и съдията посочва центъра на терена, с което официално признава гола и резултатът става 3:3.

Докато трае радостта на гостите от изравнителното попадение, треньорът на домакините атакува делегата на мача с призиви за повторно изпълнение на наказателния удар, защото отстраненият с червен картон футболист от неговия отбор все още се намира на терена. След ново многоминутно прекъсване на срещата заради поведението на домакинския отбор и разговор между делегата и главния съдия, при настъпила естесвена тъмнина, делегатът назначава на главния съдия повторно изпълнение на наказателния удар. След пропуск на футболист на ФК Железница, реферът дава край на мача при резултат 3:2.

Тази ситуация разбуни духовете дори сред голяма част от елита на българското футболно съдийство. След справка с нормативните документи на БФС се оказва, че ситуацията изобщо не е дискусионна, а много ясно описана в Наредбата за провеждане на първенствата и турнирите от системата на БФС и Правилата на играта футбол. Съгласно тези два нормативни документа наказателният удар не е трябвало да бъде изпълняван повторно, а голът да бъде признат. Решението на делегата на мача дузпата да бъде изпълнена повторно е формално нарушение и се очаква СТК на ЗС при БФС София да назначи преиграване на мача между Левски-Раковски и ФК Железница.“

Това съобщава страницата на Железница в социалните мрежи. В понеделник се очаква заседание в ЗС на БФС по случая.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4