Септември пуска и дублиращ отбор в софийската дивизия, цели се в Трета лига

Септември пуска и дублиращ отбор в софийската дивизия, цели се в Трета лига

Изненадата при новите участници в софийската АОГ – Юг е отборът на Септември II. Новината първи съобщи vitoshanews.com преди време.

Тимът ще приема съперниците си на терена на 57-о училище. Групата ще бъде съставена от 12 тима.

Старши треньорът на новака Кирил Пенев говори за целите и амбициите в първенството пред vitoshanews.com. Специалистът е бивш футболист на Септември от славните му години във „В“, „Б“ и „А“ група. В кариерата си е играл още за Шумен и Пирин (Благоевград).

На старта Септември II гостува на Железница. Мачът е на 13 септември (неделя) от 17:00 часа.

“Отборът ни ще бъде съставен предимно от млади момчета – 2001-2002 набор. От школата на Септември са почти всички. По-опитните са само двама наши треньори – Мирослав Тодоров – Мурата, който води набор 2009, и Андрей Андреев, който е начело на тима ни в Елитната група до 17 години.

Всички останали са младоци, доскоро играеха за юношите-старша възраст. Първоначално идеята на ръководството на клуба беше да се включим директно в Югозападната Трета лига, но се оказа, че сме изпуснали крайния срок за записване.

Отделно от това беше отправено предложение на Гранит (Владая), за да им купим лиценза, но оттам ни отказаха. Предпочетоха да си играят в трета дивизия.

Така че се включваме в “А” – окръжна група. Хубаво е, че тези момчета, които излизат от юношеска възраст, ще има къде да играят, да се обиграват, ще ги запазим за футбола. Не взимаме стари “кучета”, при нас пари не се дават. Ще се пробваме с това, с което разполагаме като собствени кадри.

Аз ще съм старши треньор, няма да имам помощник. Що се отнася до цели…Ще се целим в челната тройка на класирането, хубаво ще бъде и да влезем в Трета лига, но…

Нямам никакъв поглед върху южната столична лига. Затова ще ми бъде трудно, докато се ориентирам в първите кръгове. Доколкото зная, в повечето отбори ритат по-опитни футболисти, бивши юноши на столичните грандове.

Гостуваме на Железница в неделя. Доколкото знам са един от водещите тимове в групата, но ние излизаме за победа.

Преди години в четвърта лига се играеше доста здрав футбол, грубостите и побоищата по терените не бяха рядкост. Опасявам се от това моите момчета да не се притеснят, да не се уплашат. Все пак те досега не са се сблъсквали с мъжки футбол. Голяма разлика има. Опитвам се през тези два месеца, откакто сме заедно да им обяснявам какво ги чака.

По време на лятната пауза за съжаление изиграхме само една контрола – срещу старшата възраст на Витоша (Бистрица) – 2:2. Липсва ни игрова практика, но такава е ситуацията. Докато сформираме отбора…едни на почивка, други на шофьорски курсове, някои почнаха и работа.”
Милен ДИМИТРОВ

САМО С “ВИТОША НЮЗ” СЕ ИНФОРМИРАЙТЕ ЕЖЕДНЕВНО ЗА НОВИНИТЕ И СЛУЧВАЩОТО СЕ В СОФИЙСКАТА ЧЕТВЪРТА ЛИГА – СОФИЯ – ГРАД И СОФИЯ – ОБЛАСТ!

За контакт и реклама: editor@vitoshanews.com, тел. 0889 99 80 82


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4