Спартак (Подгумер) се откъсна на върха в АОГ – Север след победа в Мрамор (СНИМКИ)

Спартак (Подгумер) се откъсна на върха в АОГ – Север след победа в Мрамор (СНИМКИ)

Спартак (Подгумер) се откъсна на върха в АОГ – Север след победа в Мрамор с 3:1 в дербито на 24-ия кръг.

С огромни заслуги за успеха на гостите са Николай Георгиев -Горския, и Радостин Димкин. Първият отбеляза два гола, а вторият добави още едно попадение и записа асистенция.

Над 150 зрители на отличния терен в с. Мрамор наблюдаваха изключително стойностен мач за нивото на четвъртия ни футболен ешелон. Най-голямото достойнство пак беше спортсменството на терена. Похвали заслужи и съдийската бригада, която този път беше в състав: Стоян Арсов, Павлин Михайлов, Красимир Миланов. Дежурен делегат беше Димитър Зафиров.

Със сигурност негативно на отбора на Мрамор повлия  и обстоятелството, че в сряда изигра тежък мач в Негован, докато конкуренцията почиваше. Спартак беше изиграл предварително домакинството си на Кремиковци (5:3).

В 21-ата минута самостоятелна акция на център-нападателя на гостите Ники Георгиев завърши с плътен шут под тялото на вратаря Калоян Гадевски – 0:1!

Спартак успя да покачи резултата в 35-ата минута. Тогава перфектно центриране от левия фланг на Йорданов намери оставения непокрит Димкин, който без проблеми от няколко метра чукна топката в мрежата за 0:2.

Мрамор се върна в мача секунди преди почивката. Първо бързият и техничен Петър Иванов находчиво опита да изненада стража на гостите, но топката куриозно се отби от двете странични греди. От последвалия корнер и забръкване в пеналта на Спартак най-съобразителен се оказа Димитро Домущи (много активен през цялата среща – б.р.), който отправи точен шут за 1:2.

След почивката интересните положения пред двете врати се брояха на пръсти. В 82-ата минута домакините останаха с човек по-малко на терена. Втори жълт картон получи защитникът Кристиян Велинов. На терена пробваха да нахлуят двама фенове на Мрамор, но бяха озаптени, преди да причинят ексцесии.

При една контраатака в разредената отбрана на “жълто-черните” Димкин асистира на Георгиев, а таранът с топовен шут опъна мрежата за крайното 1:3.

След този важен успех тимът на Спартак (Подгумер) оглавява временното класиране с 51 точки. Житен е втори с 45 (и два мача по-малко), Мрамор е трети с 42 (и мач по-малко).

ВИЖТЕ МНОГО СНИМКИ – ТУК!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4