14 СУ “Проф. д-р Асен Златаров” на 90 години!

14 СУ “Проф. д-р Асен Златаров” на 90 години!

Днес едно от общинските училища в СО – район “Сердика” – 14 СУ “Проф. д-р Асен Златаров”, чества своя юбилей – 90 години от създаване на училището.

ЕТО КАКВО НАПИСАХА ОТ УЧИЛИЩНОТО РЪКОВОДСТВО:

“Вече 90 години нашето училище възпитава, образова, създава спомени и традиции, продължава да гради! Оцелявало е в критични години, по време на войни и на преходи! Радвало се е на успехите на учениците си и се е гордяло с тях! За някои ученическите години са най-щастливото и най-безгрижното време! За съжаление, разбираме това, когато то вече е отминало!

Посрещали сме и сме изпращали ученици и учители, за които пазим прекрасни спомени! Няма човек, който да не помни първото си училище и първия си учител! Много от вас са вдъхновени в избора си на професия от свой учител!

И сега посрещаме този празник по нетрадиционен начин – във време на пандемия!

Стана традиция на патронния празник учениците от начален етап да получават “своето училище”, което с удоволствие да хапнат! Днес на това удоволствие ще се радват и големите ни ученици!

Подготвен е клип, който ни връща назад във времето до 1931 г. – годината на отваряне на училищните врати на 14. СУ!

Освен това всеки от учениците на 14. СУ ще получи книгоразделител, който да му напомня, че е съвременник на тази кръгла годишнина!

Поставили сме си за цел до края на годината да съберем архив със снимки и спомени, за което отправяме призив към всички бивши наши колеги, ученици и родители!

Може много да се говори и да се прави равносметка – това са цели 90 години, но днес едно е най-важното – ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ на всички, които се чувстват свързани по някакъв начин с 14. СУ!

Бъдете здрави, радвайте се на късмет и успехи, пазете прекрасни спомени от 14. СУ! Всяко училище е такова, каквото си го направим! Аплодисменти за всички вас!“

Екипът на “Витоша нюз” честити празника на училищното ръководство и му пожелава да възпита още достойни граждани на България! 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4