Почина легенда от играта Championship Manager, наказвал и ЦСКА (ВИДЕО)

Почина легенда от играта Championship Manager, наказвал и ЦСКА (ВИДЕО)

На 37-годишна възраст почина бившият беларуски национал Максим Цигалко. Причината за смъртта все още не е уточнена.

През януари 2003 г. Цигалко изкара неуспешни проби в ЦСКА, заедно със защитника Виталий Володенков. Той взе участие в няколко контролни мача на българския гранд, но така и не беше привлечен за постоянно на “Армията”.

На 15 август 2002 г. нападателят пък наказа “армейците” при загубата у дома на своя Динамо (Минск) с 1:4 в мач от турнира за Купата на УЕФА.

 

По-голямата част от кариерата на Максим преминава в Динамо (Минск), играе още за местните Нафтан и Савит, в казахстанския Кайсар и арменския Бананц. Шампион е на Беларус през 2004 г Има 2 мача и 1 гол в националния отбор. Цигалко прекратява кариерата си едва 26-годишен заради постоянните травми.

Въпреки кратката си кариера на терена Максим се превръща в истинска легенда на играта Championship Manager. Там той вкарва по 4-5 гола на мач. Както отбелязват геймърите „той се превръщаше във велик голаджия, смъртоносен в наказателното поле и често бележеше по над 100 гола на сезон, без значение къде се състезаваше. И това за малко под 2 милиона паунда!“

Снимка: belarusfoot

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4