Петокласници от 141 ОУ „Народни будители“ спечелиха престижен конкурс

Петокласници от 141 ОУ „Народни будители“ спечелиха престижен конкурс

Учениците от 5 А клас в 141 ОУ „Народни будители“ спечелиха първо място в конкурса на район „Надежда“ “Седмица на будителите“. Те представиха съвместен проект на тема „Ако бях будител, щях….“.

Като награда децата получиха от район „Надежда“ нов училищен кът за четене, който включва библиотека, три удобни пуфа и маса за четене, както и 30 забавни произведения с образователен характер. Книгите бяха осигурени от партнъорите в кампанията – издателствата “Фют” и “Просвета”.

В кампанията, посветена на 1 ноември – Ден на народните будители, участваха представители на две общински училища, които нямат работеща училищна библиотека. Похвала заслужиха и учениците от 101 СУ „Бачо Киро“, които се представиха чудесно и заеха почетното второ място.

„Радостни сме, че отдадохме почит на делото на книжовниците и просветителите, като същевременно популяризираме и насърчим четенето в район “Надежда”, заяви Виктория Раловска-Павлова, заместник-кмет на район „Надежда“.  – Със създаването на нов библиотечен кът в 141 ОУ „Народни будители“ сътворихме забавно, цветно и приятно място, в което учениците ще имат възможност да общуват, докато четат любимите си книги.”

“Будителите са запалили искрата на просветата и културата, а нашата мисия като учители – е да продължаваме с мисионерски плам да се грижим всеотдайно за израстването на децата в храма на знанието – българското училище”, коментираха учителите.

“Горди сме, че в район „Надежда“ има много деца, които са силно мотивирани да четат и да се потопят в света с книгите. Ние смятаме, че технологиите не могат и не бива да изместят книгата в живота им. За насърчаването на четенето при подрастващите главна роля има заобикалящата ги среда. Затова създадохме кампанията “Седмица на будителите“ – с общи усилия можем да изградим у децата любов към книгите и четенето”, подчертаха от районната администрация.

Всички необходими средства за реализиране на проекта са осигурени от Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в район „Надежда“.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4