Младежи от Елин Пелин печелят награди от кинофестивали

Младежи от Елин Пелин печелят награди от кинофестивали

В тези така трудни времена за всички ни, имаме нужда от малко развлечение, от добри примери и от позитивни мисли. Такъв добър пример са момчетата от Golden motion pictures. Те сами заснемат свои късометражни филми, реклами, клипове на песни и участват в конкурси, на които печелят престижни места. Все още ученици, те са доста напреднали и се справят отлично. За тях разказва Йоана Иванова.

***
Много хора си мислят, че в България няма бъдеще, но не е така! Докато в държавата ни има позитивни и талантливи хора, които искат да се развиват тук, България ще има бъдеще. Ако не намерим поне една причина да останем тук, да се развием и да създадем по-добро бъдеще в собствената ни държава, то тогава какъв народ сме? – задава този въпрос Йоана.

Един добър пример са момчетата от Golden Motion Pictures, които създават свои собствени филми, правят реклами и снимат клипове на песни още от крехките си ученически години. Ето какво споделиха те относно проектите си:

„Още през 2017 г. започнахме да снимаме кратки филми, просто за развлечение и забавление. Задобряхме в това и от скоро започнахме да го правим публично. Искахме да стигне до повече хора и да покажем, че не се шляем безцелно, а създаваме нещо значимо. Всичко започна като хоби, но се превърна в цел! Ние се познаваме от много малки и сме израстнали заедно. Винаги сме излизали в една компания и като цяло си бяхме един готов екип, който може да постигне нещо. Какво по- хубаво от група добри приятели, които правят това, което ги прави щастливи?

Първата на работа като екип беше през 2018 г., когато снимахме видео за европейски конкурс на космическа тематика, на който спечелихме първо място. Отзивите бяха добри и решихме, че ще продължим. Любовта ни към филмовото изкуство е нещото, което ни вдъхновява и ни кара да се борим за мечтите си. Нарастващият интерес и положителната обратна връзка ни мотивират да продължаваме да се развиваме още повече. Имаме два напълно оригинални филма- „Биячи“ и „Перспектива“.

Имаме и няколко филма, направени за конкурси и за кампании като „Верижна реакция“, „Среща“ и други. Също така снимаме реклами и музикални клипове като „Cursed”, Revving It Up” – песни на нашия приятел $inner. Също така имаме още доста бъдещи планове. През април месец ще снимаме продължението на филма ни „Биячи“, а през юни  ще участваме на в конкурса „Арлекин“ във Варна с филма ни „На гости“. Имаме идеи, които все още обсъждаме, най- голямата, от които е заснемането на филма  „Момиче“, който трябва да излезе до края на годината.

За направата на един филм ни отнема различно. Писането на сценария ни отнема повече време от самото снимане и обработване. Сценария го пишем близо месец, като се има предвид, че не работим по него всеки ден. Снимането и обработването ни отнемат максимум две седмици, като най- активни сме през уикендите, защото все пак сме ученици все още. През повечето време, когато снимаме нещата вървят гладко. На моменти имаме разногласия, което е съвсем нормално, но винаги стигаме до общо съгласие.

Имаме спечелено първо място на фестивала „Big Bang Space tube festival’’ и първо място на „Националния ден на Химията“ през 2019 г. Голямо постижение ни е, че прожектираха филма ни „Среща“ на „Comic Con“ 2019 г. Усилията си заслужават!

Филмите са вдъхновени от животите ни и всеки от нас предава някакво послание и всеки от нас изразява себе си. Идеите ни идват от книги, случайни мисли, преживявания, а понякога дори  сънища. По- голямата част от екипа възнамеряват да се занимават професионално с това, а другите мислят да го оставаят на заден план като хоби. Отделно от снимачната дейност всеки гледа своите интереси и всеки от нас следва мечтите си. Целта ни е да бъдем нещо ново, свежо и различно в българското кино и да въздействаме положително на хората. Искаме да покажем, че България има бъдеще!“.


Това сме ние (съства на 
Golden Motion Pictures):

  • Kристиан Георгиев – режисьор, монтажист, сценарист и арт директор
  • Боримир Бонев – оператор и синематограф
  • Йоан Стоянов – сценарист и ко-режисьор
  • Антон Иванов – логистика, оборудване и звук
  • Калоян Карагинев – актьор, консултатнт и ко-сценарист
  • Антон Марков – музикант, графичен дизайнер и актьор

Можете да ги намерите в YouTube и Instagram под името Golden Motion Pictures.

Йоана ИВАНОВА, ученичка на СУ „Васил Левски”, гр. Елин Пелин

Източник: elinpelin.org


 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4