“Чиста памет” – кампания на ВМРО за пример! (СНИМКИ)

“Чиста памет” – кампания на ВМРО за пример! (СНИМКИ)

Честит празник на всички българи! 6 септември – Съединението на Княжество България и Източна Румелия е повод за гордост на целия народ.

Всеки патриот трябва да брани и пази святата памет на дедите си. ВМРО в това отношение неведнъж е давала пример.
Кампанията „Чиста памет“, инициирана от Стефан Грънчаров и общинския съветник Димитър Антов, реализира отлични резултати.

Ето и част от инициативите в рамките на акцията:

– Паметник на големия възрожденец, предприемач и дарител Иван Денкоглу в с. Балша.


– Паметна плоча на българския литературен класик Йордан Йовков на ул. „Янтра” в София.
– Паметна плоча на големия български карикатурист и художник Илия Бешков на ул. “Янтра” в София.

– Възстановяване и ремонт на войнишкия паметник в район „Слатина“ в София.

„Преди повече от два месеца ни сигнализираха за счупени и изкъртени плочи от паметника посветен на българските бронирани части/известен на повечето столичани като паметника с танка. По молба на зам. министърът на отбраната Анатоли Величков, благодарение на помощта на организационния секретар на ВМРО – Юлиан Ангелов и доброволния труд на общинският съветник Димитър Антов заедно с други членове на „Задругата на каменоделците” плочите се възстановени. По време на монтажа на плочите хората,, които минаваха ни поздравяваха и ни питаха „Как кметът се е сетил?”. Не, уважаеми съграждани, той няма нищо общо. Кметът джендър и зам. кметът се занимават с други строежи и май малко в нарушение на закона. Тях родолюбието им е последна грижа“, коментира Стефан Грънчаров.

– След намесата на Димитър Антов паметникът на загиналите от войните за национално обединение в с. Балша е преобразен.

 

„В навечерието на 6 септември в рамките на една седмица показахме какво сме свършили през август като част от кампанията ни „Чиста памет”. Тя естествено не спира до тук, а продължава с нови наши дела. В момента действаме в с. Кътина по паметника на загиналите във войните за национално обединение“, каза още Грънчаров.

С доброволен труд самият той даде пример, като участва във възстановяването на спортна детска площадка, както и на откъртени плочи на фасадата на стадиона на любимия си „Локомотив“ (Сф).


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4