НПО: Полицаите са повече бити, отколкото биещи

НПО: Полицаите са повече бити, отколкото биещи

Полицаите у нас са повече бити, отколкото биещи. Това сочат данни на фондация „Общество и сигурност”, сред чиито учредители е най-големият полицeйски синдикат – Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР).

За периода 2011 г. -2017 г. от граждани са подадени 24 827 сигнала за превишаване на полицейски правомощия. Като основателни или частично основателни са счетени 1786 от тях, сочат данните

От 2011 г. до април 2018 г. са пострадали 1925 служители на МВР. „Абсолютната стойност показва, че полицаите са повече бити, отколкото биещи”, заявяват от фондацията.

Най-много от пострадалите полицаи са имали леки телесни повреди, сочи статистиката. Според данните в 41% от случаите причина за нараняванията им са действия на граждани.

„Нараняванията, причинени в резултат на неправомерни действия от гражданите са 41% от общия брой или 794 случая, като през 2015 г. почти 50% от всички наранявания на служителите са от граждани ( 126 от общо 255 пострадали служители)”, заявяват от фондацията.

Текст: В. “Сега”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4