Две нови икони засияха в Елин Пелин (СНИМКИ)

Две нови икони засияха в Елин Пелин (СНИМКИ)
По инициатива на църковното настоятелство на храм “Св. Николай Мирликийски Чудотворец”, гр. Елин Пелин и с голямата подкрепа на будни граждани, на 1 ноември 2020 г. бяха поставени и осветени две големи икони на Св. Богородица и Св. Иван Рилски, монтирани на специална поставка в центъра на кръговото, до автогарата в града.

Иконите на Св. Богородица и Св. Иван Рилски – небесния закрилник, на българите се поставят на централно място в града, за да благославят миряните в смутното настояще и да закрилят всички наши съграждани. Светите образи на иконите са изографисани от отец Николай Стайков от село Джулюница, Великотърновска епархия и ще носят своето благословение за всички жители на община Елин Пелин.

В Деня на будителите отец Цветан Велинов отслужи молебен за здраве и благоденствие на жителите на общината, а на събитието присъстваха граждани и служители от общинската администрация. След освещаването отец Иван Плещов благодари на всички боголюбиви миряни, които помогнаха за реализирането на инициативата и въздигането на иконите. Той благодари също така и на Илиян Сотиров, жител на с. Петково за подкрепата при изработката на дървените дъски за иконите.
Categories: Райони

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4