Гоце Делчев като обединител, а не като разединител (СНИМКИ)

Гоце Делчев като обединител, а не като разединител (СНИМКИ)
“Поредното ни патриотично начинание се увенчава с успех! В град Самоков завършихме инициатива, започнала преди две години. Монтирахме паметния знак от признателните самоковци към Апостола на свободата на българите в Македония и Одринско.
Именно сега, повече от всякога, ни е нужна личността на Гоце, която да служи като обенител на хората от България и Северна Македония, това написа Стефан Грънчаров от ВМРО по повод поредната благородна и родолюбива инициатива, осъществена от него, общинския съветник Димитър Антов и Камарата на каменоделците.

– Делчев войвода през целия си жизнен път никога не е крил българското си родословие и винаги се е борил за свободата на Македония. Именно за това каним премиерите на двете държави, членовете на историческите комисии и всеки един желаещ да се преклони пред личността и делото на Георги Николов Делчев на откриването на паметника. Всяка една спекулация с Гоце, неговата личност и живот е една нагла спекулация на Белград целяща да отдалечи Република Северна Македония от европейското и бъдеще, и да я върне към титовизма, който узакони антибъгаризма по течението на р. Вардар. Гоце е доказал с дела, че е борец за свобода, а не за Титова Сърбославия.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4