Изненада: Софийският панаир на книгата се мести от НДК! Вижте къде

Тазгодишното издание на Софийския международен панаир на книгата и съпътстващите го литературни събития ще се проведат в изложбения комплекс Интер Експо Център (IEC) в периода 12-17 декември. Решението е взето в понеделник вечер на извънредно заседание на Управителния съвет на Асоциация „Българска книга“.

През последните седмици в издателските среди се водеше усилен дебат върху това дали панаирът да остане в НДК, където продължават ремонтните дейности във връзка с Европредседателството на България от 1 януари 2018 г., или да се премести на друго място.

IEC, който се намира на бул. „Цариградско шосе“, беше най-обсъжданата алтернатива. За негови предимства се посочваха значително по-ниските цени на изложбените площи, метростанцията, значително по-добрата инфраструктура за изложителите и др, пише сайтът azcheta.com.

Все още няма яснота дали преместването ще бъде постоянно или следващата година Панаирът отново ще се върне в обновената сграда на НДК.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4