Още една институция отиде в небитието: Вече сме без “Култура”!

Вестник “Култура” спира да излиза…Това вече официално е решено и ще се случи от юли 2018 г. От септември догодина ще се появи на пазара списание със същото име, но списвано от друг екип.

“Драги читатели,
Това е последният коледен брой на тази „Култура” с този екип и този издател. В края на юли 2018 г. съществуването на вестника ще бъде прекратено и от септември ще има друга „Култура” – списание, с главен редактор Тони Николов.

А сегашната „Култура” със сегашния екип и, надяваме се, със сегашните автори ще търси нова реализация с нови идеи и нови съмишленици. За което, скъпи наши читатели, ще намерим начин да ви информираме навреме.”
Това съобщение, това прощално писмо до читателите, четем в сайта на вестника и в коледния брой 044 на весника…”Решението е на издателя на вестника, фондация “Комунитас”, основана от мецената Светослав Божилов. Досега той поддържаше две отделни издания – вестника и сайта “Портал Култура”, ръководен от Тони Николов”, уточнява dnevnik.bg.

Така още една културна институция отива в историята…За кой ли път?

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4