15 художници от Елин Пелин се включиха в изложба от Шопския празник

15 художници от Елин Пелин се включиха в изложба от Шопския празник

На 21 юни 2021 г. от 18:00 часа в изложбената зала, намираща се в сградата на общинска администрация, гр. Елин Пелин се състоя официалното откриване на Традиционната художествена изложба на местни творци.

Изложбата се провежда в рамките на ШОПСКИ ПРАЗНИК 2021 “Помни миналото, гради бъдещето, пази традицията!” и в нея са включени произведенията на 15 местни творци. Водещ на събитието бе Биана Цекова, секретар на МКБППМН.

В изложбата бяха представени художествените творби „Взор смирен“ и „Някъде там“ на Даниела Танева, акварелите „Тунис, Сахара“ на Емилия Димитрова, картините „Спомен от Африка“ и „Сахат тепе в Пловдив“ на Надежда Лилова, актуалните творби „Вируси“ на Станислава Гелева, както и красивите българки – „Жена“ и „Мома с китка“, изобразени от Стоянка Стоичкова.

Гостите на официалното откриване разгледаха още творбите „Бяло, зелено, червено“ на Григор Велев и произведенията на Пламен Петров – един художник, поет и музикант. В традиционната художествена изложба Пламен и Цанка Петкови бяха предоставили прекрасни ръчно изработени икони, а Генади Гаврилов с много труд и талант представи „Света Петка“ и Дева Мария.

Видяхме Катерина Бурова с нейния поглед към „Еротиката“, Боряна Костова с цветните картини „Мак“ и „Грозд“ и Савина Велкова с прекрасните творби „Контрасти“ между „Два свята“. Явор Петров беше изваял от дърво „Роза“, „Есен“ и „Любов“, Симона Венкова е новия млад творец от с. Равно поле с творбите „Лукс“, „Мистерия в лилаво“ и „Огнена импресия“.

Представени бяха и картините на Теодора Савова – учител, художник и творец, вдъхновил много деца да тръгнат по пътя на изкуството.

Всички творци, взели участие в изложбата, бяха наградени с грамоти от г-жа Рени Николова, зам.-кмет на Община Елин Пелин с ресор „Образование, хуманитарни и социални дейности“. Тя им благодари за участието, като им пожела много вдъхновение, здраве, дълголетие, вярна муза и непресъхващ извор на енергия и творчески търсения.

***

Творбите в изложбата ще бъдат на разположение за посещения от страна на жителите и гостите на града до края на Шопския празник – 27 юни 2021 г.

#elinpelin


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4