Антов за решението на ДО на СО: Тази прекалена „загриженост“ за гражданите е добър начин да бъдем манипулирани отново и отново

Антов за решението на ДО на СО: Тази прекалена „загриженост“ за гражданите е добър начин да бъдем манипулирани отново и отново

Общинският съветник от ВМРО Димитър Антов коментира решението на Дирекцията „Образование“ на Столична община. Заместник-председател на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие изрази несъгласие с публикуваната позиция.

Ето я и нея:

“Във връзка с множество запитвания, постъпили в дирекция „Образование“ на Столична община, Ви уведомяваме за следното:

Детските градини са отворени за посещение от всички деца, но в настоящата ситуация единствената сигурна и безопасна среда с гарантирана физическа дистанция е домашната, затова е препоръчително децата, за които предучилищното образование не е задължително и има възможност да се грижи възрастен, да останат вкъщи. Това важи още в по-голяма степен за децата, живеещи в едно домакинство с възрастни хора и с такива от рискови групи, както и в случаите, когато за придвижването до детската градина се налага използването на обществен транспорт – вътрешноградски или между населените места.

Предвид горното Ви уведомяваме, че може да бъде отложено постъпването на новоприетите деца в яслени и градински групи за учебната 2020/2021 г. до изтичане на извънредната епидемична обстановка. След прекратяването й, новоприетите деца трябва да постъпят в съответната детска градина.”

Ето какво каза пред vitoshanews.com Димитър Антов:
„Категорично не съм съгласен с това решение. Имитира се образование, имитира се загриженост за децата в яслите и градините. Това си е чиста имитация и на обществото. Явно на някой хора им припари под дупетата, че няма да имат ангажименти, няма да ходят на работа и да си получават заплатките…По този начин ще губят гражданите. Тази прекалена „грижа“ за хората, без да ги питат самите тях, ми идва малко в повече. Както по време на комунизма, когато ни правеха „добро“ без да ни питат. В конкретния случай ни обясняват, че се грижели за възрастните хора. Какви грижи, какви 5 лева? Тези възрастни не могат ли сами да преценят дали детето носи опасност от зараза? Те ще го направят по своя воля.

Ние с тази наредба сами им забраняваме да пращат децата си на градина. Такова „добро“ насила не е добро. По време на тоталитаризма всички бяхме одъртели от такава насилствена добронамереност. Хората имат глави на раменете си. Оставете ги сами да преценят дали ще рискуват да пращат внучетата си в учебно завадение.

Това си е тяхна воля, това си е тяхното здраве. Техен е изборът дали и как ще живеят. Недопустимо е да спират хората, които по своя воля искат да пращат рожбите си на детска градина или ясла.

Зашо го правят ли? На тях им отърва да живуркат в някакво виртуално общество. Давам ви пример с виртуалните сесии на СОС и на комисиите. Те се абсолютно безполезни. Няма контакт, няма диспут, няма обсъждане лице в лице, позиция срещу позиция. Пълна имитация се получава. Виртуалността означава почти безнаказано общество и хитруване на дребно. Време е и да поставим въпросът какво означава понятието „общински съветник“.

Ами ти представляваш хиляди хора и нямаш право да се криеш вкъщи, под леглото, да мишкуваш…Извинявайте, но…Тази прекалена „загриженост“ за гражданите е един добър начин да бъдем манипулирани отново и отново.”


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4