Ясни са четвъртфиналните двойки на “Витоша къп”

Ясни са четвъртфиналните двойки на “Витоша къп”

Осем отбора продължават напред в четвъртфиналите, а четири се сбогуваха с “Витоша къп 2020” след пресявката на предварителните групи.

Това са последните отбори в класирането на всяка група и единият от третите отбори с най-лоши показатели.

Градешница и Враждебна останаха на последно място в групи “А” и “В” и отпаднаха от турнира още в съботния ден. Градешница падна от Козаро (Ботевград) 2:4. Две попадения за Градешница вкара Симеон Милчев, Козаро отвърна с хеттрик на Светослав Косаков и гол на Радослав Зарев.

Враждебна загуби от Обеля с 2:3, като за символичните домакини два гола отбеляза Мартин Василев, а за “гостите” се разписаха Кристиян Филипов, Адриан Иванов, Кристиян Костадинов.

По-драматична бе участта на друг от отпадащите отбори – Въстаник (Войнеговци). “Въстаниците” се нуждаеха само от точка в последния си мач, за да се класират на 1/4 финал, но допуснаха разгромна загуба от мотивирания да продължи напред Петърч с 0:5 (по два гола за победителите отбелязаха Георги Георгиев и Марио Стоянов, един бе дело на Велизар Василев) и останаха на четвърто място в група “Б”, заради най-лоши показатели в преките двубои между трите отбора с равен брой точки. Четвъртият състав, напуснал турнира е Обеля, който остана трети в група “В”, но с по- лоши показатели от другите трети отбори.

Поставените при жребия отбори на Армейци (Кюстендил), Витоша (Бистрица) и Железница не показаха колебание в груповата фаза и оглавиха класирането в своите групи. В последния си мач от груповата фаза “Армейците” завършиха наравно – 2:2, с отбора на Банкя, като и двата гола за тима от курортния град заби Тодор Владимиров – Хиената. Витоша (Бистрица) се разправи със Спарта, като ги победи с 6:0. Домакините на турнира Железница пък нанесоха първа загуба на Драгоман с 3:1.

Домакините откриха с попадение на Виктор Б. Младенов. Равенството възстанови Димитър Йорданов, а малко след това драгоманци останаха с човек по-малко, след като от игра бе изгонен Мирослав Иванов. При резултат 1:1 двата тима се оттеглиха на почивка. През второто полувреме Железница стигна до победата с голове на Десислав Аризанов и Владислав Шумантов.

Напред продължават още заелите второ място във всяка група Козаро (Ботевград), Петърч и Драгоман. Схемата за 1/4 финалите, които ще се играят на 15 и 16 август, допълват Банкя и Спарта.

Ето и 1/4 финалните двойки:

15 август

11:00 ч.: Армейци – Петърч

14:30 ч.: Железница- Козаро

16 август

11:00 ч.: Витоша – Драгоман

14:30 ч.: Банкя – Спарта


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4