Александър Терзиев: Всеки път, когато стъпя на терена, съм щастлив и благодаря на Господ

Александър Терзиев: Всеки път, когато стъпя на терена, съм щастлив и благодаря на Господ

Александър Терзиев беше избран за Мениджър №1 на БАМФ за 2018 г. Лидерът на “Милки Груп Био” изпревари в битката за ценното отличие достойните опоненти Илиан Александров (DXC Technology), Владимир Магерски (“Малки страсти”), Юлиян Христов (“Тяло пречиш ми”), Андрей Демерджиев (“Лев Инс”) и Владимир Рупчин (“Актив Комерс”).

– Сашо, честита победа! Кажете няколко думи за себе си…
– На 35 години съм. Роден съм в с. Гърмен на 01.01. 1984 г., а от 12 години живея в София.Футболист и мениджър на „Милки Груп Био“. Образованието ми е средно-специално, със специалност Митническо комисионерство. Завършил съм в Благоевград.
– Юноша на кой отбор сте, имате ли мачове в някоя от футболните ни дивизии?
– Юноша съм на Пирин (Благоевград), като старша възраст преминах в тогавашния клуб Македонска слава. По онова време  – 2002-2003 г. –  имаше дублираща група , сборна от „А“ и „Б“ ПФГ,и аз играх в дубъла на Македонска слава.
– На кой треньор сте най-много задължен за футболното ви развитие?
– Най-много съм задължен на двама треньори. Това са Христо Христов – Бараката, лека му пръст, който беше моя първи треньор, и който ме изгради като футболист, както и на Димитър Проданов-Шефа, който ми даде шанс в Македонска слава, за което му благодаря от сърце!
-Кой е любимият ви български/чужд отбор?
– Левски и Ливърпул.
– Кой е любимият ви наш футболист?
– В момента чак любим футболист в България не мога да кажа, че имам. Но ми харесва например един Тошко Неделев, и въпреки че съм левскар – Кирил Десподов. Те показват доста сериозни качестваи им желая от сърце да ги развият в Европа, а не само в България. Разбира, се има и други български футболисти с отличти качества, но няма смисъл да ги изброяваме сега поотделно.
-На работата на кой ваш колега – футболен ръководител, се възхищавате и чии принципи следвате?
– Аз не мога да кажа че следвам нечии принципи, защото, най-малкото, аз не съм професионален футболен мениджър, а правя това за удоволствие :), но работата и стилът на игра, който налага Пеп Гуардиола в момента мисля, че е №1 в света.
– Коя беше историята, която ви мотивира да се захванете със страстта, наречена минифутбол.
– Моята история едва ли е по-различна от на всички други момчета, които играят минифутбол.След като приключиш с футбола на голям терен, по една или друга причина, любовта към играта няма как да те остави да не продължиш нещо подобно. И така се преориентираш към минифутбола 🙂 .
– Кога създадохте футболният отбор?
– Нашия отбор в този му вид е от около 3 години. Тоест от 2015 г.
-Кой беше първият ви успех?
– През 2016 г. спечелихме зимния турнир на Лига София.Мисля че това беше първият ни по – голям успех.
– Опишете кои са трофеите, спечелени от вашия отбор?
– За трите години откакто сме в тази формация, мога да кажа че имаме страхотни успехи. Естествено, надявам се най-доброто да предстои, но както вече споменах, взехме Лига София,миналата година спечелихме Лига България на БАМФ, станахме втори в Бизнес лигата, играхме финал на „Албена Къп“ през 2017г., станахме трети в Сърбия на международния турнир „Цариброд къп 2018“….Може би има и още успехи за които в момента не се сещам. Трябва да си погледна витрината вкъщи с купите и медалите,и ще ви отговоря по-точно :)))).
– Кои са най-големите звезди на вашия тим?
– В нашия отбор няма звезди. Всичко при нас се дължи на колектива. Абсолютно всичко. Затова и мисля, че отборът върви нагоре, защото не зависим от един-единствен човек.

-Кога сте се чувствали най-щастлив около и на терена?
– Всеки път, когато имаме мач и стъпим на терена, аз се чувствам щастлив и благодаря на Господ, че сме здрави и можем да спортуваме!

-Кой мач с ваше участие като ръководител/футболист никога няма да забравите и защо?
– Ако говорим за минифутбола, естествено няма да забравя нито един финал, който сме играли, защото тръпката е неописуема. Приключението тази година в Словения на европейската Шампионска лига също няма как да бъде забравено. Емоциите от тези неща остават за цял живот!
-Каква е следващата цел, която преследвате?
– В момента основните цели с момчетата са ни да защитим купата от 2018 г. на Лига България и класиране в тройката на най-силното първенство по минифутбол в България – Бизнес Лигата на БАМФ, което ще ни осигури квота за Шампионска лига наесен.
– От колко години сте част от семейството на БАМФ? Какво е мнението ви за организацията на първенствата, администрирани от БАМФ? Имате ли някакви препоръки към организаторите?
– От 3 години сме в голямото семейство на БАМФ. Аз няма какво да ги хваля, резултатите се виждат.Ставаме все повече и повече, което е показателно за прекрасната работа която вършат  Боби Александров, Пламен Божидаров и всички хора от БАМФ. Пожелавам им да са живи и здрави и да продължават да израстват,защото те са пример за всички в държавата, как със желание и много работа нещата могат да се случват.

-За финал какво ще пожелаете на нашите читатели?
– Церемонията мина вече 🙂 Не очаквах да спечеля, но се случи, за което искам от сърце да благодаря на моите съотборници,на всички които са гласували за мен, и на федерацията също за бляскавата церемония, която бяха организирали! Поклон за Вас!

На вашите читатели искам да пожелая здраве, защото ако човек няма здраве, няма нищо. Бъдете живи и здрави, бъдете добри хора, усмихвайте се повече, и помнете, че животът е един миг, затова му се наслаждавайте на 100 процента.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4