Фенове на Локо (Сф): Решението на БФС е безумно, потъпкват се всички морални ценности!

Фенове на Локо (Сф): Решението на БФС е безумно, потъпкват се всички морални ценности!

Привържениците на Локомотив (Сф) изпратиха открито писмо до медиите. Те протестират срещу решението на БФС сезонът във Втора лига да бъде прекратен, а моментното класиране да бъде обявено за крайно, като по този начин отборът на ЦСКА 1948 да получи директна промоция за Първа лига.

Ето какво пише в него:

“Локомотив (София) е клуб със славна история, дал много на българския спорт. След като клубът бе изхвърлен от „А” група, той се прероди и започна oтначало, на чисто. През последните години, Локомотив премина през множество перипетии. Червено-черната общност изстрада множество несправедливи решения на БФС. Именно такова решение, бе взето вчера, на 15.05.2020.

Изпълкомът на БФС реши да прекрати първенството на Втора лига и да обяви настоящето класиране за крайно, като остави Локомотив на четвърта позиция, с три точки зад третия Монтана, при над десет оставащи кръга. Заради това решение на изпълкома, отбора губи шансове за завръщане в Първа лига.

Решението е безумно, потъпкват се всички морални ценности на спорта за честната игра. Къде отиват всичките вложени средства и усилия на клубовете? Защо беше отнета възможността на Локомотив да се върне там, където му е мястото? Защо решението, кой да би трябвало да бъде? Защо биват защитавани интересите само на някои определени клубове?

Ситуацията е абсурдна, предвид това че имаше няколко варианта за подновяване на първенството, като най- логичният беше да се изиграят по шест мача между първите четири отбора – ЦСКА 1948, Септември, Монтана и Локо (Сф), на разменено гостуване. Локомотивската общност винаги е вярвала, че завръщането в Първа лига трябва да стане по честен и справедлив начин, именно за това изпълкомът на БФС трябва да преразгледа своето решение и да даде шанса, полагащ се на Локомотив.

Привържениците на Локомотив”.

 

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4