Витоша (Бистрица) ще си партнира с колумбийци (СНИМКИ)

Витоша (Бистрица) ще си партнира с колумбийци (СНИМКИ)

Витоша (Бистрица) подписа договор с нови партньори. Това се случи благодарение на посещението на Костадин Ангелов в далечна Колумбия.

Естудиантес (Меделин) и Лос Папетикос са клубовете, с които „Тигрите“ ще си партнират в следващите 2 до 5 години. До визитата се стигна по линия на играча на Витоша Андрес Санчес, който свърза нашите с двете академии, в които е израстнал като футболист.

И в двете партньорства е заложено обмяна на опит на спортно-техническо ниво, а с Естудиантес и на административно-ръководно. Витоша ще предаде своя европейски опит на треньорите от Колумбия, който да помогне на двете латино академии в изграждането на техните млади футболисти. Разбира се, Витоша ще има предимството да наблюдава и следи над 500 колумбийски таланта, които тренират футбол в двете школи.

„За нашия клуб това е стъпка в развитието. Световния футбол се глобализира и за нас ще е полезно да имаме допир до страна пълна с таланти, които можем да използваме в даден момент. Тези партньорства ще разширят както нашия мироглед, така и този на Естудиантес и Лос Папетикос. Можем да научим много от двата клуба, а също и те от нас. Вярваме, че футболът обединява и това обединие може само да бъде полезно за страните. Искам също да благодаря на Кирил Емилов за оказаната помощ на местно ниво.“ заяви Костадин Ангелов след завръщането си в България.

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4