Седем тима заявиха участие на “Витоша къп 2020”

Седем тима заявиха участие на “Витоша къп 2020”
Подготовката по провеждането на третото поредно издание на летния футболен турнир “Витоша къп” тече в пълна сила. Домакините продължават да извършват подобрения по терена и базата в село Железница, където се провеждат мачовете, така че да бъдат предоставени възможно най-добри условия за играчите и удобстава за зрителите. Витоша къп 2020 е част от официалния спортен календар на БФС и трябва да стартира

на 25. 07.2020 при условие, че провеждането на спортни срещи бъде разрешено по това време на годината. Дори при съществуването на това условие, което може да осуети футболния празник за немалко любители на аматьорския футбол, организаторите вече изготвиха предварителна програма за провеждане на срещите от турнира. По начало Витоша къп се провежда при формат от 8 отбора, но завишеният интерес към купата тази година накара домакините да изготвят схема за провеждане на Витоша къп при състав от 12.

 

До момента своето участие са потвърдили 7 тима, цели 6 от които участваха и във “Витоша къп 2019”. Това свидетелство на отборите за извлечени ползи от участие във Витоша къп дава допълнителна вяра и надежди у домакините, че турнирът ще се затвърди в годините като едно от най-привлекателните футболни събития за аматьорските клубове.

Допълнително предизвикателство към организаторите е, че освен седемте потвърдили отбора още поне толкава са клубовете, които имат интерес към проявата и трябва да дадат окончателен отговор в следващите дни. Поради тази причина вече е налице готов вариант за провеждане на Витоша къп в схема от 12 отбора, ако броят на желаещите да участват отбори надхвърли 8.

Както всяка година, регистрацията за участие във “Витоша къп” е отворена за всички, регистрирани към БФС отбори и продължава до запълване на обявения брой квоти за участие (б.а. 8 квоти, за Витоша къп 2020 квотите за участие може да бъдат увеличени на 12).

„Нямаме критерии, по които да отсяваме участниците в турнира. Всяка година се стремим все повече отбори да бъдат запознати с целите на Витоша къп, а които от тях видят ползи от участие в турнира са добре дошли да се запишат. Принципът е ясен, първите 8 отбора (б.а. 12), които се запишат и потвърдят участие, както е указано в наредбата биват представени като претенденти за трофея“ – е уточнението на един от организаторите Захари Младенов, който допълни:
„Вярваме, че в края на юли, когато е предвиден стартът на Витоша къп, вече ще е разрешено да се играе футбол и турнирът ще се проведе. Витоша къп носи много футболни емоции в сухия летен сезон и не искам да си представям лято без мачове от турнира. Още повече, че през тази година има вероятност форматът да е за 12 отбора, което ще направи битката за купата още по-оспорвана и интересна и въпреки че за нас, като домакини, организацията на турнир с такъв мащаб ще е голямо предизвикателсто, го очакваме с голямо вълнение“.

Записването за турнира продължава до запълването на 8-те (б.а.12-те) свободни места, след което ще бъде насрочен жребий за груповата фаза.

Клубовете, които имат нужда от повече информация или желаят да участват могат да позвънят на телефон 0884 016796, Захари Младенов.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4