Уникално ретро: Пирин играе финал за Купата с екип, подарен от македонци (СНИМКИ)

Уникално ретро: Пирин играе финал за Купата с екип, подарен от македонци (СНИМКИ)

Колегите от Pirinsport.com ни върнаха назад във времето. С цели 26 години , с още една уникална история  и снимка. Този път и с документ. И за един незбравим отбор на Пирин (Благоевград).

През сезон 1993/1994 „орлетата“ правят запомнящ се сезон. Стигат и до финал за Купата, загубен злощастно от шампиона Левски с 0:1 на Националния стадион. Но стигат до участие в несъществуващия вече турнир на КНК.

В отбора са  Герганчев, Янков, Митов,Ст. Стоилов, В. Попов, Ст. Гошев,двамата македонци Урошевич и Тодоровски, на полусезона идват и П.Михтарски,М. Радуканов и М. Горанов. Наистина впечатляващ отбор.Много интересна е историята на екипа с който играят орлетата през този сезон.

Големият  фен на Пирин Атанас Киряков ,с помощта на македонците Данчо Бойковски и Борис Петков от Чикаго осигуряват този екип.Воден единствено от своята любов към Пирин Атанас Киряков  се свързал се с македонските братства и ги помолил да осигурят екип на Пирин . Каква да е боята , го запитали ? Зелена и бела. Минало време и в пощата в Благоевград пристигнала пратка от Америка .Пълен комплект екипи за всички футболисти.

Президентът на Пирин по това време д-р Христо Христов решил типично по български да благодари на македонците…. и да ги помоли за още два екипа / виж документа/ !

Дебютът с новия екип от Чикаго е през есента на 1993-та година при победата над Локомотив (Пловдив) с 1:0. Останалото е история…

 

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4