Сашо Христов: Адмирирам решенията на БФС за спиране на първенствата!

Сашо Христов: Адмирирам решенията на БФС за спиране на първенствата!

vitoshanews.com започва серия от интервюта с представители на футболните клубове, състезаващи се в столичната Четвърта лига. Правим това във връзка с последните решения на БФС, касаещи аматьорския футбол. В анкетата взеха участие почти всички ФК от АОГ.

Започваме с Александър Христов. Той е главен мениджър на Искър (Нови Искър), участник в Северната Четвърта столична лига.

– Как ще коментирате решението на Изпълнителния комитет на БФС за прекратяване на първенството в Четвърта лига? Според него за крайно се приема класирането към момента на въвеждането на извънредно положение освен в областните първенства, в които при тези условия не може да бъде определен първенец, а ще бъде насрочен бараж.
-Да, решението е правилно, защото и да има футболни срещи, то те ще са без публика. Що се касае до класирането – там имахме по предни амбиции, но според извънредното положение, е справедливо.
– Според вас кой беше най-учачният вариант за приключване на сезона?
– Да, този вариант е най-удачен.
– Справедливо ли беше решението за Трета лига. В първенствата от Трета лига за крайно класиране се приемат класиранията към момента на въвеждане на извънредно положение на територията на страната. Изключение се прави за Югозападна Трета лига, където предстои да бъде насрочен бараж между ФК Миньор (Перник) и ФК Септември (Симитли) за определяне на победител в групата. Така автоматично с промоция за нагоре се сдобиват Добруджа, Янтра (Габрово) и Созопол.
– Правилно е, да. Бараж между Миньор и Септември е задължително условие.
– Какви са очакванията ви от новия сезон през есента?
– Очакванията за новият сезон са наистина големи! При този уникален капацитет от футболисти – ще се гони място между първите три отбора в крайното класиране.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4