Първо във vitoshanews.com: Ето какви са вариантите за края на сезона в столичната Четвърта лига!

Първо във vitoshanews.com: Ето какви са вариантите за края на сезона в столичната Четвърта лига!

Редовният сезон в столичната и областната Четвърта лига по всяка вероятност няма да завърши. Оставащите мачове до края на първенството, с изключение на финалите за определяне на столичен и областен първенец, няма да бъдат изиграни, научи vitoshanews.com от отлично информиран източник.

В Зоналния съвет на БФС – София вече са разгледани поне три варианта за завършване на сезона. Сред тях най-крайният е да се обяви “нулева година”.

По всичко изглежда обаче, че няма да се стигне дотам и все пак ще бъдат изиграни баражи за влизане в Югозападната Трета лига. Според този вариант на въпросните баражи се класират тимовете, които до момента на спирането на първенството се намират на първите места в четирите столични АОГ.

А те са съответно: Левски (Чепинци) – първи в АОГ – Север, Гранит (Владая) – първи в АОГ – Юг, Рилец (Говедарци) – АОГ – Изток, и Петърч – АОГ – Запад.

Левски и Гранит ще излъчат столичен първенец в директен мач (по всяка вероятност – в края на юни), а Рилец и Петърч – областен първенец.

Победителите (ако отговарят на лицензионните изисквания – б.р.) се класират за баражите за попълване на Югозападната Трета лига. Право на участие там (на баражите) придобиват и победителите в останалите АОГ в зона “Югозапад”.

По регламент от трета дивизия изпадат последните два тима. След 18 изиграни кръга това са Рилски спортист (11 точки) и Перун (Кресна) – със 7 т.

До края на редовния сезон в АОГ – Север и Юг остава да се изиграят по цели 13 кръга.  

“Не мога да коментирам вашата информация. Още повече, че никой не може да предвиди със сигурност какво ще се случи в близките два месеца. Ситуацията е непредвидима. Разглеждаме няколко варианта за завършване на първенството, но не искам да изпадам в конкретика. Нека изчакаме поне до средата на април, преди да вземем Всичко е възможно”, заяви лаконично пред  vitoshanews.com високопоставен източник от БФС, пожелал анонимност.

Никой от ръководителите на клубове от столичните групи, които потърсихме за коментар, не поиска да говори, докато не бъде официализирано всичко около завършека на първенството.

Очаква се най-късно до две седмици да бъде взето официално решение от отговорните фактори. Както е известно, през идната седмица предстои заседание на Изпълнителния комитет на БФС.

В България правителството ще предложи на Народното събрание извънредното положение в страната да бъде удължено до 13 май (сряда). Това означава, че спортните състезания няма как да се подновят през юни.

 

Ето и КЛАСИРАНИЯТА В ЧЕТИРИТЕ СОФИЙСКИ ГРУПИ (КЪМ МОМЕНТА):

 

 

 

 

Тодор МИЛАНОВ
Снимка: Станчо ШУКЕРОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4