Спират и беларуското първенство?

Спират и беларуското първенство?

Футболът в Беларус е под сериозна заплаха! Ръководителите на местната федерация обсъждат вече варианта да спрат първенството. Причина за това е първият сериозен скок на количеството заразени от коронавирус в страната. Само за последните три дни има нови 58 случая. На 27 март бяха зарегистрирани 94 заболели, на 30 март те вече са 152.
Според официалните данни 47 досега са излекувани. Засега не е съобщено за починали хора в Беларус вследствие Covid-19.
Въпреки всичко, подобна динамика на заразените е доста обезпокоителна.
Както е известно, Беларус е единствената държава в Европа, където футболното първенство продължава да се провежда по план.
По-рано представители на местната федерация нееднократно твърдяха, че за момента няма нужда от налагането на каквито и да било ограничения. Мачовете се провеждат пред публика. Спирани са само тези, които са с висока температура (на входовете на всеки стадион медицински екипи следят за това – б.а.).

Третият кръг от Висшата лига трябва да стартира в петък от 17:00 часа с двубоя Белшина (Бобруйск) – Городея. Дотогава се очаква ФФБ да проведе среща, на която да бъде взето решение за провеждането на мачовете без публика.

Само преди броени дни нашата Нова Броудкастинг Груп закупи правата за излъчване на мачовете от Висшата лига по футбол на Беларус. През уикенда по Диема Спорт вече бяха показани директно няколко срещи.

Тодор МИЛАНОВ

Categories: Футбол

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4