СОС няма да заседава до 29 март! Общински съветник е заболял от коронавирус!

СОС няма да заседава до 29 март! Общински съветник е заболял от коронавирус!

Общински съветник в София е с установен COVID-19 и се лекува във Военномедицинската академия в града. Столичният общински съвет (СОС) спира заседанията си до края на седмицата. Това обяви в профила и в социалната мрежа “Фейсбук” председателят на СОС Елен Герджиков.

“Във връзка с обявеното извънредно положение в страната и предприетите мерки за ограничаване разпространението на коронавирус постоянните комисии към СОС и съвета няма да заседават до 29 март, пише Герджиков.
Ако възникне неотложност от взимане на решения, свързани с мерки, които са в компетентността на СОС, ще свикам председателски съвет, на който да обсъдим възможностите да заседаваме, при спазване на изискванията за безопасно събиране на повече хора.

Използвам момента да кажа, че наш колега е с установен Covid 19. Лекува се във ВМА. Пожелавам му бързо възстановяване.

За пореден път призовавам да не използваме тази ситуация за политически дивиденти или партиен маркетинг.”

От СОС отказаха да обявят името на заболелия общински съветник. По-късно стана ясно, че това е Анна Стойкова от групата на ГЕРБ.

В профила си във Фейсбук Стойкова призна за проблема. Съветничката благодари на екипа от ВМА, отбелязва, че вече се чувства по-добре и очаква скоро да се оправи, и призова гражданите да спазват мерките и да си стоят вкъщи.

“Скъпи приятели и колеги, благодаря на всички Вас, които ми писахте и ми се обадихте. Благодаря и на целия екип на ВМА и на всички лекари в България, които се грижат за пациентите като мен с COVID 19. Аз се чувствам все по-добре и се надявам скоро да се възстановя напълно.
Считам, че правителството и Столичната община взеха много навреме нужните мерки. И макар някои от тях да са трудни за спазване, съм убедена, че ако всички ние заедно като общество се обединим и ги следваме стриктно, много по-скоро ще излезем от тази криза. Останете си вкъщи и бъдете здрави”, написа Стойкова в личния си профил в социалната мрежа.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4