Коронавирусът стигна и до Елин Пелин, въведоха вечерен час!

Коронавирусът стигна и до Елин Пелин, въведоха вечерен час!

Съгласно последната получена информация, на територията на Община Елин Пелин, в с. Голема Раковица, са потвърдени две положителни проби на коронавирус.

Взети са необходимите мерки. Семейството се е прибрало от Сърбия. Уведомени са общопрактикуващият лекар, МБАЛ „Елин Пелин“, РЗИ- София област, РУ – Елин Пелин и кмета на селото. Лицата се чувстват добре, в добро общо състояние. Направени са им два теста, като първият е отрицателен, но при повишаване на температурата им се налага втори, който е положителен. Семейството не е посещавало МБАЛ “Елин Пелин”. В утрешния ден се очакват резултатите от последният трети тест. Издирени са техните близки и лицата, с които са контактували през последните дни. Не са използвали обществен транспорт.

На територията на Община Елин Пелин от днес до 29.03.2020 г. или до отмяна на извънредните мерки от Националния оперативен щаб и Министерство на здравеопазването, се въвежда вечерен час за жителите и гостите на общината, които не могат да напускат имотите си /местата, в които са настанени-за гостите/, в часовете между 20.00 ч. вечерта и 06.00 ч. сутринта. Изключение са работещите на смени и нуждаещите се от спешна медицинска помощ. От днес до второ нареждане на територията на община Елин Пелин се въвежда вечерен час – 18.00 часа, за ВСИЧКИ непълнолетни лица.

Поради въведеният вечерен час, следва промяна и на работното време на ВСИЧКИ търговски обекти на територията на община Елин Пелин. В утрешният ден управителите на търговските обекти, ще бъдат уведомени по официалния ред.

Сигнали за нарушаване на мерките, въведени във връзка с въведеното извънредно положение и вечерен час, се подават от гражданите на:

тел. 112, РУ Елин Пелин 0725/60166 и 0725/60167,
както и на телефоните 0725/68618 и 0893441409- дежурни община Елин Пелин.

 

Categories: Райони

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4