Без синя и зелена зона в София от 17 до 29 март

Без синя и зелена зона в София от 17 до 29 март

Синята и зелена зона за паркиране в София ще са безплатни от 17 до 29 март, това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова чрез фейсбук профила си.

За да се осигурят условия за по-голяма социална дистанция, като част от мерките за овладяване на разпространението на коронавируса, Фандъкова е предложила днес и оперативният щаб на София е приел следните решения:

  • Отменя се временно почасово платено паркиране в „синя“ и „зелена“ зони. Мярката ще важи от 17 до 29 март, като в случай на голямо натоварване и липса на ред, ще се направят допълнителни промени. Екипи на ЦГМ ще следят за натоварването.
  • Картите за пътуване в градския транспорт на хора с увреждания, които изтичат до 29 март, автоматично ще бъдат удължени без да е необходимо отиване до пункт на ЦГМ.
  • На всички метростанции е въведена организация за напомняне на пътниците да запазват по-голяма дистанция един от друг.
  • Продължава засилената дезинфекция на всички превозни средства на градския транспорт. Екипи на транспортните оператори следят използването на всяка линия и се подготвя реорганизация спрямо натовареността.
Categories: Столица

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4