Район “Надежда” представи Схема за еднопосочно движение (СНИМКИ)

Район “Надежда” представи Схема за еднопосочно движение (СНИМКИ)

Район „Надежда“ представи свое предложение на Схема за еднопосочно движение в част от жк „Надежда“ 1 по време на общественото обсъждане.

Инициативата за въвеждане на еднопосочно движение в участъка между ул. “Хан Кубрат”, ул. “Христо Силянов” и ул. “Възрожденска“ е на граждани, подкрепена с подписка.

„Първоначалното предложение на Схема за въвеждане на еднопосочно движение в посочения участък, изготвена от екип на ОП „София проект“, имаше известни слабости. С моя екип нанесохме съответните корекции и представяме на вашето внимание Предложение за изменение на схема за въвеждане на еднопосочно движение на екип на район „Надежда“, това каза инж.Димитър Димов, кмет на район „Надежда”. – виж тук http://bit.ly/399sPSv

Еднопосочното движение намалява конфликтните ситуации на пътя и осигурява допълнителни паркоместа за автомобилите., допълни инж. Димов по време на общественото обсъждане за въвеждане на еднопосочно движение на 4.02.2020 г.

Основните промени, предложени от екипа на район „Надежда“, са в две направления:

• Счита се за нецелесъобразно въвеждането на еднопосочно движение по следните улици:
-улиците около бл. №№ 129, 130, 137 и 138 (ул. „Вера Игнатиева“, ул. „Дядо Иван Добрев“, ул. „Борислав“, ул. „Червено знаме“ и ул. „Демир капия“ в участъка между ул. „Вера Игнатиева“ и ул. „Калотина“)
– ул. „Калотина“
– ул. „Вера Игнатиева“
– подходните улици към бл. 122 и бл. 123 (зад ДГ № 172)
– улиците покрай бл. №№ 104, 106, 108 и 107
– подходната улица към сградата на районната администрация и бл. 144
– ул. „Жорж Дантон“ в участъка между ул. „Демир капия“ и ул. „Царевец“ (покрай 101 СУ)
• Променяне на посоката на движение по следните улици, с цел уеднаквяване посоката на движение по цялата им дължина в ж.к. „Надежда 1“:
– ул. „Илинденско въстание“ (покрай 101 СУ „Бачо Киро“)
– ул. „Жорж Дантон“ (в участъка между ул. „Възрожденска“ и ул. „Демир капия“)
– ул. „Сава Филаретов“ (в участъка между ул. „Възрожденска“ и ул. „Демир капия“, покрай ДГ № 170)
– ул. „Демир капия“ (в участъка между ул. „Илинденско въстание“ и ул. „Кирил Дрангов“).

На общественото обсъждане присъстваха още проектантът на заданието от страна на „София проект“ инж. Снежана Ралинова, инж. Спас Спасов, главен инженер на район“ Надежда“ и инж. Георги Александров, началник отдел „Инженерна инфраструктура, благоустройство и екология“ и граждани от ж.к. „Надежда“ 1 и 2 част.

В срок до 13 февруари 2020 г. , гражданите могат да изпратят своите предложения на e-mail: info@so-nadejda.com или да ги подадат писмено в Деловодството на районна администрация „Надежда“, с адрес: ул.“Кирил Дрангов“ №55, етаж 1 , работно време: 8.30 ч.-17.00 ч.

На 19.02.2020 г., от 17:00 ч. в Заседателната зала №308, етаж 3, ул. „Кирил Дрангов“ 55 ще се проведе заключително обсъждане на получените предложения.

След крайния срок обобщаващият доклад по темата се изпраща към Дирекция „Управление и анализ на трафика“ към Столична община, за да бъде изработен финалният проект.

Предвижда се проектът да бъде реализиран до есента на 2020 г .


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4