Проект „Спортът е бъдеще“ се реализира в 15 ДГ „Чучулига“

Проект „Спортът е бъдеще“ се реализира в 15 ДГ „Чучулига“

Децата от подготвителните групи  в 15 ДГ „Чучулига“ участваха в  дейностите по проект „Спортът е бъдеще“ ,  финансиран от Програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община .

В първата дейност по проекта, 30 деца от 15 ДГ „Чучулига“ посетиха спортните зали на стадион „Локомотив“, където видяха как протичат тренировките по баскетбол,  художествена гимнастика и футбол.

Сред спортните занимания беше организирана първата обучителна игра по футбол, която се проведе  на новоизграденото футболно игрище в двора на детската градина.   През месец октомври,  по време на футболен мач,  58 деца на шестгодишна възраст се запознаха с основните двигателни и практически техники.

Като част от дейностите за мотивация за активно занимание със спорт, децата разгледаха награди  и снимки на спортисти, възпитаници на школата на ПФК „Локомотив София“ в 153 Спортно училище “Неофит Рилски“.

През месец ноември родители и деца от 15 ДГ „Чучулига“,  се включиха в поредната  инициатива по проекта , проведена под наслов  „Без кураж – няма слава“. В празника   взеха участие над 100 деца от първа до четвърта група . Участниците получиха тематични  медали и грамоти, а  децата от подготвителна група „Детелина“ – плакет „Най – атрактивен участник”.

На 4 декември 2019 г. предстои плувен празник „Водна надпревара“, в който децата от четири детски градини на територията на район „Надежда“  ще се състезават в новоремонтирания басейн  на детската градина. Участниците ще получат грамоти за участие, купи и плувни дъски.

Основната цел на дейностите по проект „Спортът е бъдеще“ е насочена към стимулиране   развитието на личностните умения на децата от ранна  детска възраст.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4