Слаб Драгоман изгуби дербито с ОФК Костинброд у дома

Слаб Драгоман изгуби дербито с ОФК Костинброд у дома

Отборът на Драгоман не зарадва привържениците си за 50-та годишнина на града, след като изигра слаб мач в дербито на Запад в Четвърта лига срещу ОФК Костинброд и логично загуби с 0:1.

Над 200 привърженици на домакините бяха дошли за да приветстват своя отбор в първия им есенен мач за сезон и първо домакинство (в първия кръг Драгоман, по жребий, почиваше).

Приятна изненада за феновете на крайграничния град беше инициативата всеки от тях да получи шал на любимия отбор, избрал в съботния ден да окаже своята подкрепа.

Лично двамата кметове – Андрей Иванов на Драгоман и Трайко Младенов на Костинброд, изгледаха мача от трибуната на стадиона.

В самия мач две знакови фигури от български футбол от близкото минало застанаха един срещу друг като треньори – Илия Величков, нападател на Славия и Венцислав Арсов – халф на Локо (Сф). Първият водеше домакините, а вторият се вълнуваше край страничната линия за ОФК Костинброд.

От самото начало отборът на Драгоман зацикли в еднообразната игра – да овладява топката и да я “хвърля” към двете бързоноги крила – Мариан Чавдаров Китанов отляво (подкрепян по същия фланг от братовчед си Мариан Марианов Китанов) и Роберто Соколов от дясно. Отборът на ОФК Костинброд като че ли твърде лесно разгада комбинациите и с дълбока преса и контри завладя средата на терена. Така се стигна до 24-та мин., когато най-добрия играч в мача Цветомир Тодоров овладя една топка пред наказателното поле на домакините и с прострелен удар матира вратаря Любомиров. Само пет минути по-късно гостите можеха да решат мача, като след удари и рикошети топката мина по голлинията на Драгоман, но съдията Андреев беше категоричен, че гол няма. Любомиров я овладя и тръгна да я изнася, когато капитанът на ОФК Костинброд Георги Иванов го бутна в гръб и получи директен червен картон, който не оспорва.

Всъщност, мачът май свърши тук. В последствие, оставащите 60-те минути, не донесоха почти никакъв интерес за публиката. Еднотипни атаки на Драгоман, контри на ОФК Костинброд и един вездесъщ Цветомир Тодоров, който пое капитанската лента след изгонването на Георги Иванов и тормозещ непрекъснато защитата на домакините.

“Спокойно, момчета, и слаба Бразилия е губила, вярваме във вас”, опитваше се да успокои минорното настроение у футболистите след края на мача кметът на Драгоман Андрей Иванов, който на полувремето даде интервю за развитието на спорта и футбола в общината пред YouSofia TV.

Христо ЙОРДАНОВ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/vitoojld/public_html/wp-content/themes/novomag-theme/includes/single/post-tags.php on line 4